Vouwfietsen winnen dag na dag aan populariteit. Je vindt ze tegenwoordig overal online en bij iedere handelaar. Het aanbod is dan ook zeer divers. Je hebt handige pendelfietsen die je in een mum van tijd omtovert tot een pakje dat in de ruimte tussen twee treinzetels past. En er zijn zelfs opvouwbare mountainbikes, waarmee je probleemloos off-road kunt gaan. Ook het aanbod aan opties en accessoires wordt steeds uitgebreider.

text

text

text

text

Elektrische vouwfiets 20” Veloci

1

Tounis vouwfiets speedy 7V donkergrijs

2

Xiaomi Mi Qicycle zwart

3

Vouwfietsen zijn dan ook niet langer uitsluitend bestemd voor pendelaars. Er zijn immers tal van andere redenen om een vouwfiets aan te schaffen. Misschien is er op je studentenkot of studio geen plaats om een gewone fiets veilig te stallen, of wil je een fiets die je gemakkelijk mee neemt op vakantie? Wij geven je alvast een overzicht van de beste elektrische vouw- en plooifietsen.

1. Elektrische vouwfiets 20” Veloci

Bekijk prijs

In Vlaanderen rijden intussen al 31.000 fietsliefhebbers met een Veloci fiets en dat is niet zonder reden. Elke Veloci fiets is een Belgisch kwaliteitsproduct, geassembleerd in de Bizbike fabriek in Kruisem. De fietsen van eigen bodem zijn niet alleen een streling voor het oog, ook op technisch vlak bieden ze een prima prijs-kwaliteit aan. De meest compacte middenmotor op de markt en de lange levensduur van de batterij zorgen ervoor dat dit model, met recht en rede, zeer geliefd is bij de veelvuldige fietser.

2. Tounis vouwfiets speedy 7V donkergrijs

Bekijk prijs

De vouwfiets is één van de best verkochte producten van Tounis. De fiets is een echt lichtgewicht, handig in gebruik en volledig uit aluminium vervaardigd waardoor hij ideaal is om korte stukken te overbruggen en mee te nemen tijdens het pendelen. De vouwfiets is nu dan ook verkrijgbaar in een elektrische versie. Deze is vooral praktisch wanneer je een lange afstanden moet afleggen aangezien de elektrische ondersteuning met je mee trapt. De scherpe prijs zorgt er voor dat dit een erg geliefd model is in zijn soort.

3. Xiaomi Mi Qicycle zwart

Bekijk prijs

Prijs: € 1100

Xiaomi produceert elektronische gadgets en accessoires voor elk moment. En dat merk je aan het design van de fiets. Zijn futuristische look geeft de fiets een eigentijdse uitstraling. De Xiaomi Mi QiCycle Folding Electric Bike is niet zomaar een elektrische vouwfiets. Dankzij een bijhorende applicatie krijg je in realtime informatie te zien over de afgelegde route. Xiaomi mikt dan ook doelbewust op een publiek dat houdt van technologische snufjes. Met een volle batterij leg je al snel zo een 100 kilometer af.

4. BMX Smartcity E-scooter

Bekijk prijs

Over een futuristische en hedendaagse look gesproken… Dit model e-scooter van BMX zou letterlijk kunnen dienst doen als vervoersmiddel in iedere futuristische film. Zijn design en uitstraling zorgen voor een look die zelden gezien is. Bovendien is de BMX erg gebruiksvriendelijk en voorzien van een inteligent dashboard dat meteen alle nodige informatie weergeeft. Deze e-scooter is bovendien erg stil en milieuvriendelijk. Met zijn 23 kilogram is hij handig mee te nemen op verplaatsing.

5. Elektrische fiets TalentLne 2002 lage instap

Bekijk prijs

De Elektrische vouwfiets van Talent beschikt over een lage instap wat hem natuurlijk erg geschikt maakt voor minder mobiele personen. Bovendien beschikt dit model over een erg krachtige motor van Shengyi waardoor het een plezier is om met deze fiets te rijden! Bovendien is hij ook nog erg stevig en beschikt over zeven versnellingen. Dit zorgt er voor dat hij op elk terrein moeiteloos mee kan. Ideaal voor wie zich wel eens naast de traditionele wegen durft begeven.

6. Bohlt x 160 elektrische vouwfiets

Bekijk prijs

De Bohlt x 160 elektrische vouwfiets valt meteen op vanwege zijn uitgesproken orangje kleur. Maar daarnaast beschikt hij over enkele andere sterke troeven. Zo is de Bohlt één van de lichtste modellen beschikbaar, met minder dan negentien kilogram. Dit maakt hem uiterst geschikt om snel en comfortabel mee te nemen. De fiets is gemaakt van magnesium, beschikt over een krachtige LG accu en een 250 watt Bafang motor met trapondersteuning.

7. Propal e-folt 1.O elektrische vouwfiets

Bekijk prijs

Voor zowat iedere inwoner van Nederland is Popal het merk bij uitstek. Deze Nederlandse

fietsen zijn niet enkel van topkwaliteit, ze zijn bovendien relatief budgetvriendelijk. De Popal E-Folt 1.0 mag je gerust een nieuwe generatie vouwfiets noemen. Hij beschikt over heel wat leuke snufjes. Verder beschikt hij over 6 versnellingen en handige V-brakes. De accu is niet minder dan 420 watt. Het strakke LCD display toont je alle informatie die je onderweg nodig zal hebben. Zelfs je verlichting bedien je gemakkelijk vanop deze display.

8. Elektrische plooifiets Airwheel

Bekijk prijs

De Airwheel Elektrische plooifiets is niet zomaar een e-bike, maar een speedpedelec. Hierdoor haalt hij snelheden die een stuk hoger liggen dan die van de traditionele e-bike. De Airwheel beschikt over een extra degelijke Lithium Ion batterij met USB poort, waardoor je ook eenvoudig je GSM kan herladen. Met de Airwheel App is het erg gemakkelijk je fiets te controleren. De 235 Watt motor beschikt over 3 verschillende instellingen: 100% of 50 % bijdrage of 0% batterij ondersteuning. Afhankelijk van de gekozen instelling varrieert ook de maximum haalbare snelheid en de levensduur van de batterij.

9. Bohlt X 160 Black

Bekijk prijs

We komen nog even terug op de Bohlt X 160 die we hierboven reeds beschreven. Ook deze uitvoering beschikt over dezelfde kenmerken. Eén van de lichtste modellen beschikbaar, met minder dan negentien kilogram. Dit maakt hem uiterst geschikt om snel en comfortabel mee te nemen. De fiets is gemaakt van magnesium, beschikt over een krachtige LG accu en een 250 watt Bafang motor met trapondersteuning. Enig verschil met bovengenoemde versie: deze uitvoering houdt het bij een sobere zwarte kleur. Wil je dus het comfort van de Bohlt, maar niet de opvallende oranje verschijning ervan? Dan is deze uitvoering precies wat je zoekt.

10. Elektrische vouwfiets Quell Sports

Bekijk prijs

De elektrische vouwfiets van Quell Sports kan je best omschrijven als een luxe, stoere, stijlvolle, mooie en praktische vouwfiets. Ben je op zoek naar een elektrische vouwfiets die erg compact is, en die je overal gemakkelijk met je mee neemt? Dan is dit een heel fijne aankoop. Bovendien is de Quell Sports fiets zeer voordelig in vergelijking met andere elektrische fietsen, waardoor een aankoop niet noodzakelijk extreem duur hoeft te zijn.

11. Elektrische vouwfiets Bohlt R 140

Bekijk prijs

Laat ons nog even terugkeren naar Bohlt. Ook de R 140 is een pareltje in zijn soort. Ondanks het feit dat deze in prijs een stuk lager ligt dan de X 160, moet hij zeker niet onder doen in kwaliteit. De Bohlt R 140 is gemaakt van aluminium, wat meteen ook het grote verschil is ten opzichte van de bovengenoemde uitvoeringen. Verder is de uitvoering in grote lijnen vergelijkbaar. Ook deze versie beschikt over een krachtige LG accu en een 250 watt motor met trapondersteuning.

12. BMX Folding E-bike

Bekijk prijs

Een elektrische fiets is al snel een flinke investering. De prijs van zo een fiets doet je misschien twijfelen of een aankoop wel de moeite waard is.Vooral voor korte trajecten zal je de voor- en nadelen van zo een aankoop goed afwegen. Wil je ook voor die korte trajecten een oplossing op maat? Dan is de BMX Folding E-bike een prima optie om te overwegen! Dit model is zeer voordelig in aankoop, terwijl het je wel alle voordelen van een elektrische vouwfiets oplevert. Het rijden met trapondersteuning zorgt er bovendien voor dat je ten allen tijde mobiel blijft.

13. Elektrische plooifiets Airwheel R5 White

Bekijk prijs

We bespraken hierboven al de eigenschappen van de Airwheel speedpedelec. Maar ook dit futuristische witte exemplaar mag niet op het lijstje ontbreken. De Airwheel R5 leent zich goed om snel verplaatsbaar te zijn dankzij zijn zeer gemakkelijkke manier van plooien. Bovendien is hij een echt lichtgewicht te noemen met zijn 18.5 kg. De korte oplaadtijd van 180 minuten zorgt er voor dat je je fiets, ook in onvoorziene omstandigheden, vrij snel ter beschikking hebt.

14. Propal E-folt 2.0 Elektrische Vouwfiets zwart

Bekijk prijs

Waar we bij de E-Folt 1.0 reeds tal van vernieuwingen en technische snufjes zagen, is de Popal E-Folt 2.0 op zijn beurt een nieuwe generatie vouwfiets. Ook deze uitvoering is zeer compact, met tal van technische nieuwigheden. De accu van deze elektrische vouwfiets is weggewerkt in het frame, wat een strakkere uitvoering tot gevolg heeft. Desondanks deze verfijnde verwerking blijft de accu zeer gemakkelijk uitneembaar. Daarnaast beschikt de Propal E-Folt 2.0 over 6 versnellingen en V-brakes. Ook je gadgets en mobiele telefoon opladen vormen geen probleem, dankzij de handige USB-poort die voorzien is. Met het handige LCD display heb je alle belangrijke informatie over je rit meteen bij de hand, en bedien je tegelijkertijd ook de verlichting.

15. Airwheel R5 Folding bike

Bekijk prijs

De Airwheel R5 beschikt over een slank en prachtig ontwerp met een aluminium frame. Dit zorgt niet alleen voor stevigheid, maar zorgt ook voor een prettige rijervaring.
Bestuurders krijgen de mogelijkheid hun rijstijl naar wens aan te passen en te kiezen uit zelf trappen, rijden met trapondersteuning of volledig elektrisch rijden.
De batterij kan bovendien gebruikt worden als een draagbare stroombron met een USB-poort en is compatibel met de meeste smartphones en tablets. De elektrische schakelt zichzelf automatisch uit tijdens het remmen, wat zorgt voor extra veiligheid. De bijhorende app beschikt over een groot aantal functies, zoals waarschuwingen bij storingen, het bekijken van realtime-rijgegevens en het instellen van de snelheid binnen het snelheidsbereik.

16. Popal E-Folt 1.O oranje

Bekijk prijs

Het lijkt wel of oranje de universele kleur is voor het ontwerpen van een eigentijdse elektrische fiets. Ook de Popal E-Folt 1.0 beschikt over een uitvoering in deze kleur. Zoals reeds vermeldt, is de Popal E-Folt 1.0 lekker klein, met veel nieuwe, technologische snufjes. Met 20 inch wielen, 6 versnellingen en V-brakes beschik je over het nodige rijcomfort. De accu van maar liefst 420Wh brengt waar je maar wilt. Het LCD display toont alle informatie die je onderweg nodig hebt. Ook je verlichting bedien je eenvoudig via deze display.

17. Popal E-Folt 1.0 wit

Bekijk prijs

Naast de felle, opvallende oranje kleur, is de Popal E-Folt 1.O ook in een neutrale witte kleur te verkrijgen. Met dezelfde kenmerken, die eerder vernoemdt werden is dit een uiterst fijne elektrische fiets die je makkelijk met je mee neemt. Het Nederlandse Popal zorgt dus niet enkel voor topkwaliteit, maar ook voor diversiteit en aanpassing naar ieders wens. Met dit witte exemplaar kies je voor stijlvol en elegant fietsplezier.

18. Airwheel R5 opvouwbare fiets

Bekijk prijs

Met een slank en prachtig ontwerp en een aluminium frame zorgt de Airwheel niet alleen voor stevigheid, maar ook voor een fijne rijervaring. Bestuurders kunnen hun rijstijl naar wens aanpassen en zelf trappen, rijden met trapondersteuning of volledig elektrisch rijden. De hoogte van het stuur en het zadel kunnen eenvoudig worden aangepast. De begeleidende app beschikt over een groot aantal functies, zoals het bekijken van realtime-rijgegevens en het instellen van de snelheid binnen het snelheidsbereik. Het product is, doordat het snel kan worden opgevouwen energ compact is, ideaal om op te bergen.

19. Popal E-Folt 2.O Grey

Bekijk prijs

Het is niet zo verwonderlijk dat Popal meermaals aan bod komt in deze lijst. Het topmerk van Nederlandse bodem zorgt voor vernieuwing en comfort. Dankzij de eindeloze variatie in kleur en uitvoering, vindt iedereen wel een exemplaar dat voor hem/haar geschikt is. De E-Folt 2.0 heeft, met zijn grijze uitvoering, een stoere, neutrale look die heel wat mensen zal kunnen bekoren. Ook hier zijn de technische snufjes natuurlijk niet weg te denken.

20. Altec Stroke E-Bike vouwfiets

Bekijk prijs

De Altec Stroke E-Bike Vouwfiets is een praktische fiets die zeker een vermelding in deze lijst waard is. Met zijn elektrische trapondersteuning brengt hij je gemakkelijk en comfortabel overal naartoe. Zo is hij zeer geschikt om mee naar de trein te fietsen, in te stappen en na het uitstappen naar het werk te fietsen. Hij beschikt over een voorwielmotor en de lithium accu zorgt voor een maximaal bereik tussen 60 en 80 kilometer. De maximale snelheid op deze elektrische vouwfiets bedraagt per uur 25 kilometer. De Altec Stroke E-Bike Vouwfiets is ontworpen met een prachtig aluminium frame waardoor hij licht van gewicht is. Het is bovendien zeer gemakkelijk om deze vouwfiets snel op te vouwen en weer uit te klappen. De accu bevindt zich boven het achterwiel en er is een zijstandaard beschikbaar.

21. Popal E-Folt 2.0 Elektrische vouwfiets Oranje

Bekijk prijs

Mocht het je nog niet zijn opgevallen, wij zijn zeer te spreken over de Popal, alsook Elektrische vouwfietsen met een uitvoering in oranje kleur. Daarom komen we nog een laatste keer terug op de Popal E-Folt 2.0. Toegegeven, hij is niet meteen de goedkoopste op het lijstje. Maar, je krijgt dan ook waar voor je geld. Met kwalitatieve uitvoering en de laatste nieuwe snufjes, heb je gegarandeerd heel wat rijplezier met deze elektronische vouwfiets van Nederlandse bodem. Zijn oranje kleur geeft hem net dat tikkeltje extra, waardoor deze fiets helemaal bijzonder wordt.

22. Hollandia Folder Elektrische Fiets

Bekijk prijs

Prijs: € 1218, 98

Onze lijst afsluiten doen we met dit fantastische unisex exemplaar van Hollandia. Hollandia fietsen worden gemaakt door echte vakmensen met passie en kennis, en dat merk je meteen. Hollandia kiest voor vakkennis van eigen bodem en doet niet mee aan goedkope productie vanuit het Verre Oosten. Ze produceren al hun fietsen in Europese fabrieken door middel van betrouwbare Joint Venture partners. Ten opzichte van verschillende concurrenten, kiest Hollandia er bewust voor geen inleveringen te doen op gebied van gebruikte materialen, milieu, kinderarbeid en lokale Arbo-eisen. Dit maakt het niet enkel een prima fiets, maar eveneens een ecologisch en fairtrade alternatief.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here