Het huishoudelijk is nu eenmaal een verplichte taak. Gelukkig gaat het steeds vlotter dankzij vernieuwing en technologie. En, een strijkijzer is zo een apparaat dat niet mag ontbreken in het dagdagelijkse huishoudassortiment. Globaal genomen zijn er vier typen strijkijzers namelijk: Droogstrijkijzer, Stoomstrijkijzer, Stoomgenerator, of een strijkijzer met extern reservoir.

text

text

text

text

Philips Steam&Go Plus GC365/80 – Stoom ontkreuker

1

Philips PerfectCare Compact Plus GC7923/20 – Stoomgenerator


2

Philips PerfectCare Elite GC9640/60 – Stoomgenerator


3

MAAR, welke strijkijzer past nu best bij je? De meeste mensen kiezen voor een stoomstrijkijzer of stoomgenerator. Maar, zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt, worden er erg veel strijkijzers aangeboden en allemaal hebben ze hun voor- en nadelen. Wij bekeken heel wat moddellen en schotelen alvast de beste aan jullie voor.

1. Philips Steam&Go Plus GC365/80 – Stoom ontkreuker

Bekijk prijs

Prijs: 69,95

Deze handstomer is ideaal wanneer je snel, voor je vertrekt, nog even de kreuken uit je kleding te halen. Hij wordt snel warm en je verwijdert kreuken eenvoudig zonder dat je een strijkplank hoeft te gebruiken. Houd de ontkreuker verticaal vast en stoom je hangende kledingstukken probleemloos. Zijn de kreuken net iets hardnekkiger, dan kun je het kledingstuk op een vlak oppervlak leggen zodat je de stomer horizontaal kan gebruiken. Het compacte design en lichte gewicht maakt deze stoom ontkreuker ideaal om met mee te nemen. Zo je er altijd en overal piekfijn uit.

2. Philips PerfectCare Compact Plus GC7923/20 – Stoomgenerator

Bekijk prijs

Prijs: € 151,99

Dankzij deze Philips Perfect Care stoomgenerator strijk je erg snel en makkelijk. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over mogelijke brandplekken. Voortaan hoef je zelf de temperatuur niet meer in te stellen. Dankzij de dubbele hoeveelheid stoom gaat het verwijderen van kreuken bijzonder snel. Bovendien schakelt het apparaat zichzelf uit na een periode van inactiviteit. Daarnaast beschikt hij ook over de mogelijkheid om vertikaal te stomen. Erg handig om bijvoorbeeld je hangende gordijnen even in de plooi te leggen.

3. Philips PerfectCare Elite GC9640/60 – Stoomgenerator

Bekijk prijs

Prijs: € 249

Dit apparaat is de krachtigste stoomgenerator die Philips te bieden heeft. Bovendien beschikt hij over een geluidsdempende filter waardoor de stoomgenerator, ondanks de zeven bar die hij produceerd, erg stil is. Ook dit exemplaar beschikt over de optimalTEMP technologie, waardoor je niet langer een temperatuur hoeft in te stellen. Zo strijk je je katoenen jurk en jeansbroek allemaal tegelijkertijd, zonder je zorgen te maken over mogelijke brandplekken. Ook deze stoomgenerator beschikt bovendien over een verticale stoom mogelijkheid.

4. Calor Express Anti-Calc SV8055 – Stoomgenerator

Bekijk prijs

Prijs: € 188,99

De Calor Express Anti-Calc SV8055 stoomgenerator beschikt over een krachtige stoomdruk, met een verwijderbaar kalkreservoir dat het onderhoud een stuk makkelijker maakt. Dit toestel beschikt daarnaast over het No Setting-systeem waardoor het toestel zichzelf insstelt en corrigeert. Dit zorgt voor strijkbeurten zonder verbrande kleding. De stoomgenerator is in slechts 2 minuten op temperatuur, waardoor je snel aan de slag kan. Ook hier kan je gebruik maken van de verticale stoomfunctie. Bovendien wordt dit toestel geleverd met een handige deurhanger, waardoor je je kledij makkelijk ophangt voor een verticale strijkbeurt.

5. Philips Steam&Go Plus GC364/20 – Stoom ontkreuker

Bekijk prijs

Prijs: € 55,99

Deze handstomer is de ideale partner om op het laatste moment je kleding nog bij te werken. Voor je vertrekt, kun je snel nog 1 of 2 kledingstukken in enkele ogenblikken behandelen. Het toestel wordt snel warm en je verwijdert kreuken eenvoudig. Houd de stoom ontkreuker verticaal vast om hangende kledingstukken te stomen. Je kan het kledingstuk ook horizontaal op een oppervlakte leggen om hardere kreuken te verwijderen. Het compacte toestel is ideaal op te bergen en mee te nemen.

6. Philips GC4909/60 – Stoomstrijkijzer

Bekijk prijs

Prijs: € 74,99

Dit toestel is niet voor niks best getest door de consumentenbond in april 2019. Het strijken van ruwe, zware stoffen wordt kinderspel met dit stoomstrijkijzer van Phillips. Bovendien heeft dit stoomstrijkijzer een snel en uitzonderlijk kalkverwijderingssysteem. Hierdoor wordt je toestel eenvoudig gereinigd. De kalkdeeltjes worden afgebroken en automatisch verzameld in het uitneembare kalkreservoir. Zo kan de kalk zeer gemakkelijk in enkele seconden worden weggespoeld. Dit zorgt voor geweldige resultaten, ook op lange termijn. Door het extra grote waterreservoir hoef je dit toestel bovendien minder vaak bij te vullen.

7. Philips HI5914/30 – Stoomgenerator

Bekijk prijs

Prijs: onbekend

Zelf moeilijke kreuken strijk je eenvoudig dankzij de krachtige stoom van dit toestel. Met een extra stoomstoot zorg je voor een nog gladder strijkresultaat. Bovendien is het gebruik van extra stoom ook handig bij het verticaal strijken, waardoor je niet alleen kleding maar ook gordijnen kunt verfrissen. Dankzij een handige herinnering laat het apparaat je weten wanneer het tijd is om te ontkalken. De keramische strijkzool voorkomt bovendien krassen op je kleding, doordat hij extra glad is. Het compacte formaat van deze stoomgenerator zorgt ervoor dat je hem heel eenvoudig opbergt. Ook wanneer het waterreservoir leeg is, wordt je hieraan herinnerd door het indicatielampje. Het toestel is voorzien van een grote vulopening, waardoor het heel eenvoudig is om op elk moment het water bij te vullen.

8. Philips Azur GC4556/20 – Stoomstrijkijzer

Bekijk prijs

Prijs: € 59,90

We blijven nog even hangen bij philips. Dankzij de uitstekende stoomtip van dit toestel, strijk je heel eenvoudig rond iedere boord en knoop. Ook dit toestel beschikt over het unieke ontkalkingssysteem waardoor reinigen kinderspel wordt. Dit toestel is enkel geschikt voor horizontaal gebruik en beschikt niet over de OptimalTEMP. De temperatuur zal je dus nog steeds handmatig moeten instellen. Desondanks heb je voor deze minimale aankoopkost wel een zeer krachtig toestel dat uitstekend werk levert.

9. Philips PerfectCare Compact GC7808/40 – Stoomgenerator

Bekijk prijs

Prijs: € 131

Dankzij de extra stroom van dit toestel, strijk je extra snel. De PerfectCare Compact is een heel compacte en uiterst lichte stoomgenerator. De ideale oplossing wanneer je graag snel strijkt maar een stoomgenerator wat te groot voor je is. Dit toestel heeft een stoomstoot van maar liefst 280g waardoor de grote kreuken snel te verwijderen zijn. Het toestel heeft een transparant waterreservoir van 1,5 liter, waardoor je gemakkelijk 1,5 uur kan strijken zonder bijvullen.

10. Princess Garment 332846 – Kledingstomer – Groen/wit

Bekijk prijs

Prijs: € 37,95

Ben je op zoek naar een erg compacte handstomer? Dan is de Princess Handstomer Garment 332846 Kledingstomer een goede optie. Door je kleding te behandelen met stoom, verdwijnen kreuken en geurtjes eenvoudig. Deze handstomer is redelijk licht en relatief klein van formaat, waardoor hij erg geschikt is om mee te nemen op reis. Ook wanneer je weinig tijd hebt, is dit een ideaal hulpmiddel. De handstomer is binnen een minuut gebruiksklaar. Bovendien schakelt deze kledingstomer zichzelf automatisch uit. Handig extraatje: Je kan de stomer eenvoudig bevestigen aan een waterflesje. Perfect als je van plan bent de Princess kledingstomer mee te nemen op reis.

11. Braun Texstyle 3 SI3030PU – Stoomstrijkijzer

Bekijk prijs

Prijs: € 44

Laten we dit unieke exemplaar van Braun even onder de loep nemen. Het Braun TexStyle 3 SI3030PU stoomstrijkijzer beschikt over een 3D-strijkzool. Deze zool is de eerste afgeronde strijkzool ter wereld, met een ontwerp geïnspireerd op snowboards. Dankzij dit design is het een strijkijzer waarmee je heel eenvoudig achterwaarts over knopen, ritsen en zakken kunt strijken. Dit maakt strijken niet langer een opgave, maar een echt feest. De Braun TexStyle 3 SI3030PU is dan ook uitgeroepen door de Consumentenbond van maart 2019 als beste strijkijzer op de markt. De prijs is bovendien behoorlijk laag voor een toestel als dit.

12. Tristar ST-8916 – Kledingstomer – Paars/wit

Bekijk prijs

Prijs: € 29

Nog een handstomer die absoluut niet op dit lijstje mag ontbreken. De maximale verspreiding van de continue stoom zorgt ervoor dat lichaamsgeuren, rokerslucht en kreuken eenvoudig verdwijnen. Bovendien doodt de hete stoom 99% van de bacteriën en huisstofmijt. Voor mensen met allergieen is dit dan ook een absolute meerwaarde. Het toestel beschikt over een plug ’n play systeem waardoor je binnen 35 seconden aan de slag kan. Plug de stekker in het stopcontact en wacht tot het lampje brandt, heel eenvoudig. De handstomer is bovendien voorzien van 2 extra borstels. Een borstel opzetstuk voor dikkere stoffen en meubelen en een lintborstel voor delicate stoffen en het verwijderen van stofjes.

13. Philips EasySpeed Advanced GC3672/20 – Stoomstrijkijzer – Blauw/wit

Bekijk prijs

Prijs: € 59,99

Philips heeft oog voor detail en vernieuwing. Het is dus geen wonder dat we dit merk zo vaak aan bod laten komen. De Philips EasySpeed Advanced GC3672/20 is nog zo een inovatief pareltje. Het toestel combineert stoomkracht met de vrijheid van snoerloos strijken. Je bereikt elke plek op de strijkplank en strijkt ook lastige plekken met gemak. Geen gedoe meer met snoeren die in de weg zitten of onophoudelijk draaien en keren. Het strijkijzer warmt daarnaast erg snel op, is binnen enkele seconde opgeladen en heeft een handige draagvergrendeling waardoor het makkelijk op te bergen is.

14. Philips GC5037/80 – Stoomstrijkijzer – Zwart

Bekijk prijs

Prijs: € 109

Dit exemplaar van Philips is niet het goedkoopste op de markt, maar de talloze functies en mogelijkheden maken hem zeker het overwegen waard. Het apparaat is een uiterst krachtig, intelligent strijkijzer voor snellere resultaten en uitstekende kwaliteit. Dankzij de OptimalTEMP-technologie kunt u allemogelijke stoffen strijken, zonder dat je het risico loopt op brandplekken. Bovendien beschikt het toestel over de geavanceerde DynamiQ-stoommodus. Hierdoor geeft het de perfecte hoeveelheid stoom vrij wanneer dat nodig is.

15. Philips Azur Performer Plus GC4516/20 – Stoomstrijkijzer – Blauw/wit

Bekijk prijs

Prijs: € 55,95

Nog eentje uit het rijtje van Philips producten dat door consumenten als uitstekend wordt beoordeeld. Het Philips Azur Performer Plus GC4516/20 stoomstrijkijzer werd in juli 2017 als beste getest door de Consumentenbond, met recht en rede. Met dit strijkijzer ben je zeker van krachtige prestaties en een extra glad strijkresultaat. Het toestel is snel op temperatuur en kreuken worden eenvoudig verwijderd door de continue stoomproductie. De SteamGlide Plus-zoolplaat zorgt voor een comfortabele, eenvoudige strijkbeurt. Het zeer ruime waterreservoir zorgt er voor dat je niet al te vaak hoeft bij te vullen.

16. Calor Pro Express Ultimate GV9063 – Stoomgenerator

Bekijk prijs

Prijs: € 208,95

Wil je het gevoel hebben dat je strijkt zoals een echte professional? Dan is dit toestel van Calor exact wat je nodig hebt. De Calor Pro Express Care is een uiterst kwaliteitsvolle hogedruk stoomgenerator die je de beste resultaten garandeerd. De exclusieve dubbele bescherming zorgt er voor dat je heel gemakkelijk je kleding kan ontkreuken. Het unieke beschermingssysteem verandert druppeltjes vuil in stoom, waardoor je vlekken eenvoudig voorkomt. De kalkverzamelaar op zijn beurt zorgt voor het verwijderen van kalkdeeltjes. Het toestel beschikt over drie optimale stoomtemperatuurinstellingen, waardoor strijken kinderspel wordt. Dankzij het vergrendelgedeelte berg je het toestel bovendien erg eenvoudig op.

17. Calor Express Anti-Calc SV8030C0 – Stoomgenerator

Bekijk prijs

Prijs: € 137

We sluiten dit lijstje af met de Calor Express Anti-Calc SV8030 stoomgenerator. Dit toestel is extra krachtig en nog gebruiksvriendelijker dan haar voorgangers. De stoomgenerator levert erg betrouwbare resultaten. Bovendien is het apparaat voorzien van een verwijderbaar kalkreservoir voor eenvoudig onderhoud en blijvende resultaten. Het toestel beschikt over het No-Setting systeem, waardoor je het niet zelf hoeft in te stellen en eenvoudig alle stoffen kunt strijken zonder risico. De geavanceerde strijkzooltechnologie zorgt daarnaast voor gladde en eenvoudige strijkbewegingen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here