De microgolfoven: het is zonder twijfel één van de meest geliefde apparaten in de keuken. Een handig apparaat waar je eten en andere zaken in enkele minunten mee hebt opgewarmd. In de microgolfoven wordt de warmte namelijk niet via een externe warmtebron aan het product overgedragen, maar wordt deze warmte in het product zelf opgewekt dankzij de microgolven. En dat maakt het koken een stuk sneller, en makkelijker! Dit maakt de microgolfoven een geliefd apparaat bij heel wat drukke, werkende gezinnen. Ben je toe aan een nieuw exemplaar? Het aanbod is best overweldigend. Bovendien zit er heel wat prijsverschil tussen de goedkoopste en duurste exemplaren. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij geven je alvast een opsomming van enkele prima microgolfovens.

text

text

text

text

Samsung MS28J5215AB/EN – Solo-Microgolfoven

1

Samsung MC28H5013AK – Combi-Microgolfoven

2

Severin MW 7865 – Combi-Microgolfoven

3

1.Samsung MS28J5215AB/EN – Solo-Microgolfoven

Bekijk prijs

Prijs: € 105

De Samsung MS28J5215AB is een solomagnetron met een capaciteit van 28 liter en strak design. De binnenkant is voorzien van een keramische laag. Zo hoef je je geen zorgen te maken over krassen en bovendien is hij hierdoor ook nog eens makkelijk schoon te maken. Daarnaast heeft deze Samsung microgolfoven maar liefst 16 voorgeprogrammeerde recepten. Zo zet je nog eenvoudiger diverse gerechten vanuit de microgolfoven rechtstreeks op tafel. Energie besparen? Geen Probleem! Deze microgolfoven is voorzien van een energiezuinige stand, de ecomodus.

2. Samsung MC28H5013AK – Combi-Microgolfoven

Bekijk prijs

Prijs: onbekend

Het bereiden van heerlijke ovengerechten of het snel opwarmen van eten en drinken, het kan allemaal met deze praktische combi-microgolfoven. Deze Samsung microgolfoven bevat daarnaast ook een geavanceerde gistingstechnologie. Zo heb je in een handomdraai zelfgemaakte deeg of yoghurt. Daarnaast is deze combi-microgolfoven voorzien van een slimme sensor die ervoor zorgt dat je pasta en groenten altijd precies gaar zijn. Door het meten van de vochtigheid in het apparaat wordt bepaald of het kookproces klaar is.De Samsung microgolfovenoven beschikt over een keramisch interieur en biedt een glad oppervlak dat gemakkelijk schoon te maken is. Ook hier is een Eco-energiemodus terug te vinden om eenvoudig je energieverbruik te beperken.

3. Severin MW 7865 – Combi-Microgolfoven

Bekijk prijs

Prijs: € 99,49

De Severin MW 7865 is een veelzijdige combimicrogolfoven die zowel een grillfunctie, alsook een heteluchtfunctie bevat. Je kiest helemaal zelf één van de 10 verschillende vermogensinstellingen ,inclusief ontdooien. De microgolfoven-, grill- en heteluchtfuncties kunnen zowel gescheiden als gecombineerd worden gebruikt, waardoor je dus over heel wat mogelijkheden beschikt. Bovendien worden negen automatische kookprogramma’s voorzien, waardoor je heel eenvoudig een maaltijd op tafel zet.

4. Severin MW 7890 – Solo-Microgolfoven

Bekijk prijs

Prijs: € 49,99

Ben je op zoek naar een basismodel voor een beperkt budget? Dan zit je met deze Severin microgolfoven helemaal goed. De Severin MW 7890 is een basis microgolfoven met een capaciteit van 20 liter. Deze beschikt over 9 verschillende microgolfstanden, inclusief ontdooien. Het ontdooien kan naar wens worden ingesteld op basis van gewicht of tijd. Let wel: de timer werkt alleen op minuten, niet op seconden. Daarnaast bevat deze microgolfoven een handige, uitneembaar draaiplateau met een diameter van 25,4 cm. De 35-minutentimer zorgt ervoor je een seintje krijgt wanneer de ingestelde tijd verstreken is. Zo haal je je maaltijden tijdig weer uit.

5. Whirlpool MWP 251 SB – Solo Magnetron

Bekijk prijs

Prijs: € 93

Deze microgolfoven van Whirlpool is een echt pareltje met tal van handige functies. De Jet Start functie activeert de microgolfoven gedurende maximaal 30 seconden met het maximum vermogen. Hierdoor heb je in een mum van tijd warme drank of soep. De warmhoudfunctie in deze Whirlpool microgolfoven is ideaal wanneer je je maaltijd niet meteen kan nuttigen. Hij zorgt er namelijk voor dat jegerecht tot wel 4 uur warm blijft. Bovendien kies je heel eenvoudig uit één van de 100 voorgeprogrammeerde recepten. Ook je eigen brood bakken wordt kinderspel. De DoughRising-functie is ideaal om gist voor te bereiden op verdere verwerking in brood en deeg. Een speciaal programma dat de binnentemperatuur van de Maxi Chef stabiel op 30° houdt: ideaal voor rijzend deeg. Ook stomen doe je zeer eenvoudig dankzij het stoomaccessoire.

6. AEG KMS361000M – Combi oven – Inbouw

Bekijk prijs

Prijs: € 549

Je beschikt liefst over een combi oven en als het even kan: netjes verwerkt in de rest van je keuken? In dat geval is de AEG inbouw combi oven een ideale partner. In de heteluchtoven bak je heerlijke gerechten: van eenvoudige ovenschotels tot zelfgemaakte appeltaarten. Ook restjes opwarmen kan prima dankzij de ingebouwde magentronfunctie in deze oven. De oven heeft een inhoud van 43 liter en heeft een inbouwhoogte van 45 cm. Hierdoor neemt hij niet al te veel ruimte in beslag. In tegenstelling tot standaardovens zorgt de geavanceerde ventilatortechnologie van deze AEG Surround Cook oven er bovendien voor dat elk gerecht exact de juiste hoeveelheid warmte krijgt. De warmte blijft steeds gelijkmatig en consistent, waar de gerechten ook staan.

7. Inventum MN207S – Solo-Microgolfoven

Bekijk prijs

Prijs: € 72,75

Maak je maaltijden eenvoudig warm met deze microgolfoven van het Nederlandse merk Inventum. Deze solo microgolfoven heeft een inhoud van 20 liter. Door het compacte formaat past hij in iedere keuken. De microgolfoven beschikt over vijf verschillende microgolfstanden en een handige ontdooifunctie. Daarnaast heeft hij acht voorgeprogrammeerde programma’s voor opwarmen, groenten, vis, vlees, pasta, aardappelen, pizza en soep. De digitale timer is instelbaar tot wel 90 minuten. Door zijn kleine formaat is dit waarschijnlijk niet de beste keuze voor grote gezinnen. Alleenstaande of kleine woning met beperkte ruimte? Dan is deze Inventum een ecte aanrader.

8. Whirlpool MWO 611 SL – Combi-microgolfoven

Bekijk prijs

Prijs: € 119

Deze mooie zilveren microgolfoven van Whirlpool beschikt over twee kookmethodes: microgolf en grill. De inhoud van de ovenruimte bedraagt 30 liter. Bovendien kan je al je maaltijden snel ontdooien dankzij de ‘Jet Defrost’. Het bedieningspaneel is erg eenvoudig te vergrendelen. Altijd handig wanneer er kleine kinderen in de buurt zijn. Met zijn tien verschillende vermogensinstellingen bepaal je eenvoudig zelf de manier van opwarmen.

9. Samsung MC28H5015AW – Combi-Microgolfoven – Wit

Bekijk prijs

Prijs: € 147

De Samsung MC28H5015AW is een combi-magnetron met heteluchtoven, grill en magnetron met een inhoud van 28 liter. Hierdoor is het toestel bijna een volwaardige oven. De MC28H5015AW heeft onder andere een draaiplateau, dat je makkelijk uitschakelt wanneer de draaifunctie niet vereist is. Hij beschikt over niet minder dan 5 ontdooiprogramma’s, 30 kookprogramma’s (waaronder een yoghurt en deegprogramma) en een voorverwarm- en warmhoudfunctie. Verder heeft de combi-magnetron enkele handige opties en sensoren zoals keramische binnenwanden en een hittesensor.

10. Inventum MN205S – Solo-Microgolfoven – Vrijstaand

Bekijk prijs

Prijs: € 59

Nog zo een betaalbare microgolfoven uit het gamma van Inventum, is deze MN205S. De microgolfoven beschikt over vijf verschillende microgolfstanden en een handig programma voor ontdooifunctie op gewicht of op tijd. De draaiknoppen maken de bediening bovendien extra eenvoudig. De voorziene timer stel je zeer eenvoudig in, tot wel 35 minuten. Dit maakt deze microgolfoven de ideale keuze voor iedereen die een basic model wil, met eenvoudige bediening.

11. Samsung MC455TERCSR – Combi-Microgolfoven – RVS

Bekijk prijs

Prijs: € 236

De Samsung MC455TBRCSR Combi-Microgolfoven is de ideale partner wanneer je graag over alle functies beschikt. De grote inhoud van 45 liter maakt dat deze microgolfoven ook als een echte oven te gebruiken. Niet alleen Microgolfoven, Grill en Hetelucht functies zijn aanwezig, maar ook tal van combinatiemogelijkheden zoals: Microgolfoven + Grill, Microgolfoven + Hete lucht en grill + Hetelucht-modus. Het brede en gecentreerde scherm is zeer gebruiksvriendelijk en zorgt voor een premium design look. De kooksensoren, verschillende kookprogramma’s en een zeer eenvoudige bediening maken van deze combi een echte topper.

12. Samsung MC28M6055CK – Combi-Microgolfoven

Bekijk prijs

Prijs: € 179

De Samsung MC28M6055CK combimicrogolfoven is niet alleen geschikt voor het opwarmen van maaltijden, maar ook voor grillen, bakken en frituren. De nieuwe Hot Blast technologie zorgt er bovendien voor dat de bereidingstijd aanzienlijk verkort wordt. Maar, er is meer. Je kunt elk moment van de dag, zonder extra apparaten, cake, brood, pizza of yoghurt maken dankzij de handige gistfunctie. Bovendien is deze combi oven voorzien van een handige Crusty Plate.

Hierdoor worden je gerechten extra knapperig en krokant. Diepvriesproducten ,zoals pizza en kipnuggets, worden van boven en onderen verhit en gebruineerd. Zo kun je zelfs bakken en braden zonder olie.

13. Sharp R242INW – Microgolfoven – Solo

Bekijk prijs

Prijs: € 71,35

Ook Sharp beschikt over microgolovens met een prima prijs/kwaliteit verhouding. De Sharp solo microgolfoven R242INW is een ideale microgolfoven voor alleenstaanden of kleine gezinnen die graag gebruik maken van de basisfuncties van een goede microgolfoven. Dit toestel beschikt over een inhoud van 20 liter. De elf verschillende standen zorgen er voor dat je je maaltijd altijd naar wens kan opwarmen. Niet alleen aan jou, maar ook aan het milieu en de samenleving wordt gedacht. Dit merk produceert bij voorkeur producten die zo milieuvriendelijk mogelijk zijn.

14. Inventum MN305C – Combi-Microgolfoven – Vrijstaand – Zilver

Bekijk prijs

Prijs: € 147,99

Op zoek naar een microgolfoven waar je ook met een groot gezin ten volle van kan genieten? Deze Inventum MN305C leent zich hier prima toe. Hij heeft een inhoud van 30 liter, wat veel meer is dan de meeste microgolfovens. Het toestel beschikt over vijf verschillende standen en vier standen voor de grillfunctie. 10 voorgeprogrammeerde kookprogramma’s maken het gebruik extra makkelijk. De ontdooifunctie stel je zelf in op basis van gewicht of op tijd. De bediening kan gedaan worden aan de hand van een draaiknop en druktoetsen. Pluspunt: de bediening is volledig in hetNederlands.

15. Whirlpool MWP 338 SX – Supreme Chef Combi Microgolfoven met Crisp

Bekijk prijs

Prijs: € 264,06

Afsluiten doen we met de luxueuze alleskunner van Whirlpool. De Whirlpool MWP 338 SX combi-microgolfoven is voorzien van een eenvoudige en gebruiksvriendelijke gids met 40 automatische recepten. Dankzij de toets Special Menu kies je uit tal van functies die het bereidingsproces ondersteunen. Hiermee kun je deeg laten rijzen, boter, roomijs, roomkaas enz. zacht maken en laten smelten. Ook grill, hete lucht, ontdooien en dual crisp zijn aanwezig. Zowel bij microgolfoven als bij grillbereidingen ondersteunt de crispplaat en begint het voedsel te bruinen en krijgt het zijn krokante laag.

Schoonmaken is verleden tijd dankzij de functietoets autoclean. Een automatische reinigingscyclus die je helpt de ovenruimte van de microgolfoven te reinigen en onaangename geuren te verwijderen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here