De vraag naar luchtbevochtigers stijgt zienderogen. Luchtvochtigheid heeft dan ook een invloed op zo goed als alles.Luchtbevochtigers zorgen voor een aangename en gezonde, optimale luchtconditie. Te vochtige of te droge lucht kan dan ook leiden tot irritaties in de luchtwegen, en zelfs schade aan het huis. Houten structuren kunnen uitzetten door vocht, of net krimpen bij het ontbreken er van. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we, nu de luchtkwaliteit altijd maat beter gemeten kan worden, massaal op zoek gaan naar manieren om de ideale luchtvochtigheid te bekomen. Een luchtbevochtiger toestel biedt dan ook de oplossing. Deze lijst van de beste luchtbevochtigers geeft je alvast een idee van welk toestel voor jou het meest geschikt zou kunnen zijn.

text

text

text

text

Medisana Luchtbevochtiger UHW

1

Duux Tag – Ultrasone luchtbevochtiger – Zwart

2

Vicks Luchtbevochtiger

3

1. Medisana Luchtbevochtiger UHW

Bekijk prijs

Prijs: € 38,99

De Medisana Luchtbevochtiger is de eerste in ons lijstje. Dit toestel zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid op peil blijft door het water om te zetten in een fijne nevel, die zich eenvoudig door de ruimte verplaatst en zorgt dat de lucht daardoor vochtig blijft. De luchtbevochtiger werkt bovendien energiebesparend en maakt nauwelijks geluid. Daardoor is het toestel ook geschikt om in de slaapkamer te plaatsen. Op die manier geniet je ook tijdens het slapen van een prettige luchtvochtigheid. Wanneer de watertank leeg is, schakelt het toestel zichzelf automatisch uit.

2. Duux Tag – Ultrasone luchtbevochtiger – Zwart

Bekijk prijs

Prijs: € 79,95

Wat ons meteen opviel aan dit toestel, is het unieke, prachtige design. De nevel wordt immers het beste opgenomen in de lucht, wanneer je het apparaat iets hoger plaatst. Dit kan een kastje of tafel zijn, of andere meubels in je woning. Met de stijlvolle houten pootjes, de ronde vorm en het leren label is dit toestel gewoon een extra pronkstuk in je interieur. Erg praktisch is bovendien dat de koude nevel wordt opgewekt door ultrasone geluidstrillingen. Deze trillingen zijn niet hoorbaar voor het menselijk oor, waardoor je toestel geluidloos zijn ding doet.

3. Vicks Luchtbevochtiger

Bekijk prijs

Prijs: € 59,50

Wie Vicks zegt, denkt meteen aan de talloze reclamefilmpjes ter promotie van gezonde luchtwegen. Niet verwonderlijk dus dat ook zij met een luchtbevochtiger toestel op de markt kwamen. De luchtbevochtiger is geluidloos, erg compact en zeer geschikt voor de kinderkamer. Met een volledig gevuld waterreservoir kom je minstens acht uur toe. En natuurlijk, hoe kan het ook anders, kan het toestel ook gebruikt worden met de Vicks Menthol VapoPads met verzachtende geur. Niet enkel een heerlijke geur in de kamer, maar bovendien helpen deze pads verkoudheidssymptomen en een verstopte neus te verminderen.

4. Luchtbevochtiger met ionisator CA-605

Bekijk prijs

Prijs: € 169

Voor wie houdt van technologische hoogstandjes en vernieuwende snufjes, is dit toestel een echte must. De 2in1 functie zorgt niet alleen voor het bevochtigen van de lucht, maar tevens ook voor het reinigen ervan. Via de display stel je makkelijk zelf je voorkeur in. Naast koud vernevelen, is er bovendien ook de optie tot warm vernevelen. Daarnaast kan je het LCD scherm ook gemakkelijk bedienen met de bijhorende afstandsbediening. Het toestel beschikt over een keramische nano-filter. Hierdoor hoef je de filter voortaan ook niet meer te vervangen.

5. Duux Tag – Luchtbevochtiger – Wit
Bekijk prijs

Prijs: € 79,80

We spraken reeds over het unieke design van de Duux Tag, en guess what. Voor wie zwart een beetje aan de duistere kant vindt, is dit toestel ook te verkrijgen in een stijlvolle witte variant. Bovendien bespaar je bij het kopen van de witte varriant ook nog eens 15 cent ten opzichte van de zwarte. Het pronkstuk staat prachtig in iedere woonkamer en is bovendien geheel veilig voor spelende kinderen en aanwezige huisdieren.

6. Philips HU4706/11 – Luchtbevochtiger met NanoCloud-technologie

Bekijk prijs

Prijs: € 64,99

Dit toestel van Philips is bijzonder omwille van de Nano-Cloud technologie. Het apparaat geeft, dankzij deze technologie, 99% minder bacteriële verspreiding in vergelijking met ultrasone luchtbevochtigers. Dit zorgt er ook voor dat er geen wit stof is of een bureau vochtig maakt. Deze technologie zorgt er voor dat alleen pure H2O moleculen vrijkomen bij het bevochtigen van de lucht. Ultrasone technologie daarentegen, kan waterdruppels vrijlaten met bacteriën erin. Daarnaast gebruikt de NanoCloud-technologie veel minder water en is hij bovendien energiezuiniger

7. Babymoov Hygro+ – Luchtbevochtiger

Bekijk prijs

Prijs: € 94,40

Luchtbevochtigers worden vaak ingezet op baby-en kinderkamers. Ook Babymoov heeft dit begrepen en speelt hier handig op in. Hygro+ is een luchtbevochtiger met nachtlampje dat een gezonde lucht voor je baby verzekerd. Het toestel is eenvoudig te bedienen door middel van een touch screen met achtergrondverlichting. Het nachtlampje beschikt over zeven verschillende kleuren. Het vochtgehalte en de temperatuur vallen eenvoudig af te lezen op het scherm. Naast de luchtbevochtiging, kan je dit toestel ook gebruiken voor het verspreiden van Etherische oliën.

8. Medisana AH 665 Luchtbevochtiger

Bekijk prijs

Prijs: € 72,49

De AH 665 is een uitstekende luchtbevochtiger die automatisch de relatieve luchtvochtigheid op het juiste peil weet te houden. Stel zelf eenvoudig de gewenste luchtvochtigheid in en het toestel doet de rest. Het toestel bevat, naast een waterfilter, ook een ionisatiefunctie. Deze zorgt er voor dat de gebruikte lucht gereinigd wordt. Met de ultrasone verneveling is dit toestel uiterst efficiënt en energiezuinig. Daarnaast beschikt hij over vier intensiteitniveaus en een instelbare timer.

9. CleanAir Luchtbevochtiger met ionisator CA-604B

Bekijk prijs

Prijs: € 142

Deze effectieve luchtbevochtiger met ionisator zorgt voor koude en warme verneveling. Hij regelt automatisch de ingestelde luchtvochtigheid en verbeterd de luchtkwaliteit in iedere ruimte. Hierdoor is hij gemakkelijk inzetbaar op tal van plekken zoals de woonkamer, slaapkamer en kinderkamer. Maar ook op professionele gebieden zoals een kantoor, spreekkamer, ontvangst- en wachtruimtes, kinderdagverblijven, peuterspeelzaal en schoollokalen doet hij het prima. Het toestel is makkelijk in gebruik dankzij het LCD-scherm en de bijgeleverde afstandsbediening.

10. 3.5L Digitale Ultrasonic Luchtbevochtiger

Bekijk prijs

Prijs: € 39

Deze luchtbevochtiger met hygrometer zorgt op stille en energiebesparende wijze voor een ideale luchtvochtigheidsgraad. Het water wordt door de ultrasoon techniek fijn verneveld en de lucht wordt bevochtigd met warme of koude mist. Dankzij het grote water reservoir kan je gebruik maken van dit toestel tot wel elf uur lang. Hierdoor kan je bij dagen met lage relatieve luchtvochtigheid of tijdens de verwarmingsperiode eenvoudig een hogere luchtvochtigheid realiseren.

11. Philips HU5930/10 – Luchtbevochtiger met bevochtigings- en zuiveringsfilter

Bekijk prijs

Prijs: € 192,99

Met de inovatieve Philips HU5930/10 luchtbevochtiger adem je gegarandeerd gezonde lucht in. Het toestel beschermt je tegen tal van allergenen en zorgt voor aangename en gezonde lucht dankzij een speciale bevochtigingstechnologie en een uiterst efficiënte zuivering. De Philips luchtbevochtiger zorgt voor 99% minder bacteriën in de lucht vergeleken met ultrasone luchtbevochtigers. Door het inademen van deze gezondere, schone lucht, die vrijwel vrij is van ziektekiemen, schimmels en allergenen, ben je zeker van een betere ademkwaliteit. De timer stel je bovendien eenvoudig in van 1 tot wel 8 uur door middel van het eenvoudig te bedienen digitale touchscreen.

12. Luchtbevochtiger met ionisator CA-604B, 2 stuks

Bekijk prijs

Prijs: € 259

Soms heb je meerdere ruimtes die tegelijkertijd bevochtigd dienen te worden. Je kan er voor kiezen om je aankoop te spreiden of twee verschillende toestellen aan te schaffen. Dit pakket van Clean Air Optima biedt je een flinke korting wanneer je twee toestellen in één pakket aankoopt. De toestellen beschikken over alle functies die hierboven reeds beschreven werden. Bovendien heb je geen hinder van het vervangen van filters, want dit is met dit toestel niet meer nodig.

13. Aroma Air Evaporator – Humidifier – Luchtbevochtiger

Bekijk prijs

Prijs: onbekend

We hadden het reeds eerder over de meerwaarde van een toestel met geweldig design. Ook deze mag in dat geval niet op het lijstje ontbreken. Dit handige USB model is daarnaast veel meer dan een gewone luchtbevochtiger. Je draait het toestel eenvoudig open en voegt niet enkel water, maar ook een zelfgekozen etherische olie naar keuze toe. Hierdoor voorzie je je ruimte van de ideale luchtkwaliteit, terwijl je ondertussen zorgt voor een lekkere geur. Dankzij de handige usb aansluiting kan je het toestel bovendien prima aansluiten aan bijvoorbeeld je computer.

14. Philips AC3829/10 – Luchtbevochtiger & Luchtreiniger – Combi

Bekijk prijs

Prijs: € 439

Dit toestel van Philips is er eentje met een prijskaartje. Het is dan ook niet het eerste, het beste toestel. Naast de luchtzuiveraar en luchtbevochtiger beschikt dit toestel over een extra troef. De Air Matters App is je ideale partner bij het beheren van je luchtkwaliteit. Check de luchtkwaliteit van jouw omgeving eenvoudig via de app. Deze app biedt real-time informatie over de buitenluchtkwaliteit in je woonplaats en geeft daaropvolgend de nodige gezondheidsadviezen.

15. Progenion – Luchtbevochtiger met ionisator

Bekijk prijs

Prijs: € 59

Wanneer je op zoek bent naar een compact, makkelijk te plaatsen model dat bovendien geen al te groot prijskaartje met zich mee brengt, is dit model van Progenion een ideale keuze. Daarnaast biedt ook dit model de mogelijkheid om aromatische of etherische olie toe te voegen. Met een simpele draai aan de knop, regel je eenvoudig de hoeveelheid vocht die je wenst. Wanneer het water op is, schakelt het toestel zichzelf automatisch uit.

16. Duux Sphere Ultrasone Luchtbevochtiger

Bekijk prijs

Prijs: € 69,95

Ook de producenten van Sphere hebben de boodschap van design goed begrepen. Sphere geeft iedere ruimte een stijlvolle uitstraling en zorgt er daarnaast voor dat jouw persoonlijk omgeving is voorzien van de optimale luchtvochtigheid. Deze compacte, elegante luchtbevochtiger is ideaal voor kleinere ruimtes en wanneer je veranderd van kamer, neem je het toestel gewoon met je mee. De ultrasone techniek zorgt er voor dat er binnen enkele seconden een aangename koude nevel wordt geproduceerd. Deze vernevelingstechniek is bovendien uiterste energiezuinig en fluisterstil.

17. Medisana AH 661 Luchtbevochtiger

Bekijk prijs

Prijs: € 46,99

Nog een toestel uit het gamma van Medisana dat niet in het lijstje mag ontbreken. Met de AH 661 luchtbevochtiger van Medisana kan de relatieve luchtvochtigheid eenvoudig worden verhoogd. Het toestel beschikt over drie verschillende standen en een timer voor 2, 4 of 6 uur. Dit maakt het mogelijk om de intensiteit van de bevochtiging zelf in te stellen. Door de ingebouwde voorverwarmingsfuctie worden aanwezige bacteriën of ziektekiemen bovendien niet verder verspreid. Dit hygiënische effect geeft je een gerust gevoel, zeker wanneer het toestel gebruikt wordt voor de kinderkamer.

18. Luchtbevochtiger met ionisator CA-604W

Bekijk prijs

Prijs: € 142

De toestellen van Clean Air Optima kwamen reeds eerder aan bod. Ook de CA-604W verdiend terecht zijn plaats in deze lijst. Het toestel beschikt over vier verschillende programma’s, waardoor je zelf kies voor koude of warme luchtbevochtiging, met of zonder luchtreiniging. De hoeveelheid bevochtiging regel je bovendien ook eenvoudig door het inschakelen van één van de drie standen. Ook voor dit toestel is geen vervangfilter nodig. Het toestel geeft een signaal bij een te laag water reservoir en schakelt zichzelf automatisch uit. Bediening van het toestel wordt kinderspel dankzij de bijgeleverde afstandsbediening.

19. Luchtbevochtiger met ionisator CA-603 New

Bekijk prijs

Prijs: € 153

Nog een toestel van Clean Air Optima dat absoluut bij onze favorieten hoort, is de CA-603 New. Hoewel het toestel in grote lijnen dezelfde capaciteiten heeft als voorgaande moddellen, zijn er toch een aantal opmerkelijke eigenschappen aan het lijstje toegevoegd. Zo beschikt dit toestel over een 360 graden draaibare luchtvernevelaar. Dankzij de microfijne verneveling is dit toestel ook uitermate geschikt voor huidpatiënten en mensen met allergenen. Dankzij de aromatherapie functie, kan je bovendien aan de slag met verschillende etherische oliën. De ultrasone nanotechnologie voorkomt bovendien een onaangename watergeur. Het LCD bedieningspaneel en de bijgeleverde afstandsbediening zorgen voor een eenvoudig gebruiksgemak.

20. Mini luchtbevochtiger voor aromatherapie, etherische olie diffuser, aroma diffuser – Wit 300ml

Bekijk prijs

Prijs: € 24,95

Afsluiten doen we met deze mini luchtbevochtiger van Hometoolz. Dit toestel ligt in lijn met de eerder besproken Aroma Air Evaporator. Deze mini luchtbevochtiger is een makkelijk verplaatsbare, compacte luchtbevochtiger met een inhoud van 300 ml. De ingebouwde led-verlichting in zeven verschillende kleuren maakt hem bovendien extra aangenaam om naar te kijken. Ook dit toestel beschikt over een USB aansluiting, waardoor je het makkelijk koppelt aan je pc, powerbank of oplader. De mini diffuser geeft een waarschuwing wanneer het waterreservoir leeg is. Het toestel is eenvoudig te vullen met water, eventueel in combinatie met een aangename etherische olie. Door zijn compacte formaat neem je hem heel eenvoudig overal met je mee.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here