Een bakfiets is helemaal in. In heel wat steden zie je ze in aantal toenemen, en dat is niet verwonderlijk. Ze zijn dan ook ideaal als je meerdere kinderen moet vervoeren naar school of buitenschoolse activiteiten. Bovendien komt de ruimte ook uitstekend van pas voor het transporteren van je boodschappen. Eén nadeel: een bakfiets is een grote aankoop en er is een eindeloze keuze. Het is dus best handig om vooraf goed rond te kijken. Een elektrische bakfiets is erg handig omdat je gebruik kan maken van extra trapondersteuning. Zo hoef je niet dat hele gewicht in je eentje vooruit te duwen. Maar welke elektrische bakfiets is nu de beste optie? Wij geven je alvast een overzicht van enkele uitstekende opties.

text

text

text

text

Troy E-bike Special Bakfiets – Fiets (elektrisch)

1

Bakfiets.nl CargoTrike Breed N7

2

Babboe curve mountain

3

1. Troy E-bike Special Bakfiets – Fiets (elektrisch)

Bekijk prijs

Deze E-bike bakfiets van Troy is er eentje dat rechtstreeks uit de boekjes komt. Zijn design ziet er bijzonder hip en trendy uit. De matzwarte kleur benadrukt die verfijnde look nog eens extra. De bakfiets is voorzien van twee bankjes, goed voor maar liefst vier zitplaatsen. Met een opgeladen accu rijd je zo een 45 kilometer.

Al is deze radius wel afhankelijk van een aantal factoren: de inspanning van de fietser, de belasting en de bandendruk. Naast de voor- en achterverlichting, beschikt dit model over reflecterende banden, wat zorgt voor extra zichtbaarheid. Ook de voorziene veiligheidsgordels zorgen voor een extra veilige rij ervaring.

2. Bakfiets.nl CargoTrike Breed N7

Bekijk prijs

De Bakfiets.nl CargoTrike Breed is een bakfiets die niet in dit lijstje mag ontbreken. Hij rijdt heel licht en veilig. De bakfiets is heel gemakkelijk bestuurbaar en eenvoudig te parkeren. Deze CargoTrike Breed kan bovendien heel wat lading met zich meevoeren: zo is het mogelijk om maar liefst 6 kinderen mee te nemen.

De bakfiets beschikt over twee voorwielen waardoor deze zeer stabiel is. Bovendien kan je bij het bestellen kiezen uit heel wat extra configuratie opties. Zo kies je ondermeer de juiste framemaat, voor een ideaal zitcomfort. De meeste onderdelen kennen een garantie van twee jaar, terwijl je op het framework zelf een garantie van maar liefst tien jaar geniet.

3. Babboe curve mountain

Bekijk prijs

Wanneer we Babboe zeggen, dan weet iedereen ongetwijfeld dat we het over de bakfiets hebben. Babboe is zo een merk dat zijn strepen al lang verdiend heeft. Zowat het hele lijstje bevat dan ook elektrische bakfietsen van dit merk en dat is natuurlijk niet zonder reden. De curve mountain bijt alvast de spits af met zijn eigentijdse look en hoge kwaliteit. Deze driewielbakfiets is dan ook zeer slim uitgevoerd.

De elektrische trapondersteuning zorgt er voor dat je makkelijk iedere helling voorbij raakt. Fiets je geregeld op een terrein met hellingen of viaducten? Dan is de Babboe Curve Mountain de ideale keuze. Bovendien voer je moeiteloos tot vier kinderen met je mee.

4. Babboe city elektrisch

Bekijk prijs

De Babboe City-E is de ideale stadsbakfiets, hoewel hij ook voor langere afstanden prima kan worden ingeschakeld. Het is een slanke bakfiets die zeer wendbaar is, waardoor je je vlot door de stad begeeft. De fiets is voorzien van de zogenaamde ‘muizenholletjes’, deze zorgen er voor dat je kindje veilig en eenvoudig in- en uit de bakfiets kan stappen.

Bovendien hebben ze nog een extra troef: ze bevorderen namelijk ook de afwatering van de bak. Je hebt de mogelijkheid dit model uit te breiden met een extra bankje of een handige maxicosi houder voor de allerkleinsten.

5. Babboe Big Elektrisch

Bekijk prijs

De Babboe Big-E doet zijn naam alle eer aan. De robuuste look zorgt niet enkel voor een stoere uitstraling, maar ook voor een maximum aan ruimte. De opklapbare bankjes zorgen bovendien voor extra plaats wanneer je grote boodschappen of andere spullen dient te vervoeren.

De stuurdempers zorgen er voor dat het stuur steeds in een rechte positie blijft wanneer je zelf niet meestuurt, hierdoor voorkom je dat de bakfiets plots heen en weer beweegt, maar net een soepelere stuurervaring hebt. Dankzij de speciale parkeerrem is de Big-E bovendien erg makkelijk te parkeren.

6. Babboe City Mountain

Bekijk prijs

Vind je het moeilijk kiezen tussen de City- en mountainversie? De City Mountain bakfiets biedt je het beste van twee werelden. Hij mag dan wel een duurder exemplaar zijn, je krijgt er heel wat voor in ruil. De Babboe City Mountain beschikt over een Yamaha middenmotor die gebruik maakt van een traploze versnelling en een krachtsensor. Deze krachtsensor past zijn ondersteuning aan aan de hoeveelheid kracht die je zelf bij het trappen geeft. Hierdoor krijg je het gevoel dat je helemaal zelf fietst, terwijl de bakfiets je de nodige ondersteuning biedt. Ondanks zijn imposante verschijning, is de Babboe City Mountain erg wendbaar en voer je eenvoudig één tot drie kindjes met je mee.

7. Babboe Max Elektrisch

Bekijk prijs

Een grote kroost of heel wat vriendjes die graag een ritje meedoen in de bakfiets? Dan is de Babboe Max Elektrisch de ideale bakfiets. Het is de eerste bakfiets waarmee je maar liefst zes kindjes meevoert. De bakfiets is voorzien van een afsluitbaar deurtje vooraan, waardoor je kindjes zelf makkelijk in- en uitstappen. Heel handig wanneer je zelf liever niet je hele kroost optilt. De bakfiets is voorzien van diepe zitplaatsen en zes luxe driepuntgordels. Bovendien wordt deze geleverd met een gratis regenhoes, waardoor je het ten allen tijden helemaal droog weet te houden.

8. Babboe Mini Elektrisch

Bekijk prijs

De babboe Mini-E is een tweewiels bakfiets met compacte bak. Hierdoor is de Mini-E veel korter dan de meeste bakfietsen. Dit zorgt ervoor dat de bakfiets erg direct en wendbaar stuurt, waardoor je het gevoel hebt op een normale fiets te rijden. Ondanks het compacte formaat, is er voldoende ruimte voorzien om twee kindjes mee te nemen. Dit is voor de meeste gezinnen dan ook ruim voldoende.

De accu laat je behoorlijk snel op. Zo kan je een volledig lege accu in vier uur tijd weer helemaal vol hebben. Ideaal voor een last minute ritje.

9. Babboe Mini Mountain

Bekijk prijs

Ook de Babboe Mini Mountain combineert het beste van twee werelden. Alle voordelen van de compacte mini versie komen aan bod, terwijl de geavanceerde trapondersteuning je moeiteloos over iedere heuvel leidt. Met een volle accu fiets je al gauw zo een 40 tot 60 kilometer. De bak kan een belasting dragen tot wel 80 kilogram. Enig nadeel: het is niet mogelijk een maxicosi houder te plaatsen in deze bakfiets.

Denk je nog aan gezinsuitbreiding of heb je een pasgeborene in huis, dan is dit waarschijnlijk niet de beste optie. Zijn de kinderen al iets ouder, dan ben je met dit compacte, stevige model alvast helemaal vertrokken.

10. Babboe Carve Elektrisch

Bekijk prijs

De stabiliteit van een bakfiets met drie wielen, maar tegelijkertijd het comfort en de wenbaarheid van een tweewielsbakfiets? Dat is wat de Babboe Carve Elektrisch te bieden heeft. Zijn speciaal ontworpen mechanisme beweegt je bak mee door de bochten zodat het lijkt alsof je een fiets met twee wielen bestuurt. Om er voor te zorgen dat je bak niet kantelt bij het in- en uitstappen van je kids, is de bakfiets voorzien van een handig Carve-Lock systeem waarmee je de bak gemakkelijk vast zet. Nog niet helemaal overtuigd? De Carve Elektrisch heeft niet voor niets de award van ‘Erkenning goed industrieel ontwerp’ gekregen.

11. Babboe Carve Mountain

Bekijk prijs

De Babboe Carve Mountain is de ideale mix tussen het wendbaar mechanisme van de Carve en de geavanceerde trapondersteuning van de Mountain versie. Het Carve mechanisme zorgt ervoor dat je, ondanks het rijden op twee voorwielen, het rijplezier ervaart van een normale fiets.

Hij is extreem wendbaar in de bochten. Bovendien voorziet de Yahama middenmotor je van de ideale trapondersteuning om zonder moeite iedere heuvel te trotseren.

12. Babboe Dog Elektrisch

Bekijk prijs

De elektrische Dog-E bakfiets is de ideale oplossing voor iedere hondenliefhebber. Je fietst eenvoudig overal heen met je trouwe viervoeter. De Babboe Dog-E is voorzien van een handig loopplankje, zodat je viervoeter eenvoudig in en uit de bak kan zonder dat je hem zelf hoeft op te tillen. Bovendien is dit exemplaar voorzien van enkele handige ringen, waar je heel eenvoudig de hondenriem aan bevestigd. Dit zorgt er voor dat je hond helemaal veilig zit en niet zomaar, tijdens het rijden de bak kan uitspringen.

13. Babboe slim mountain

Bekijk prijs

De Babboe slim mountain is de ideale manier om samen met je kinderen een heerlijke fietstocht te maken. De familiefiets is super smal, wendbaar, stabiel en evenwichtig. Bij de Babboe Slim mountain zitten de kindjes vooraan, waardoor je ze altijd in het zicht hebt. Dit is niet alleen veilig, maar natuurlijk ook ontzettend gezellig. Daarnaast zit er om het zitvlak een extra veiligheidsstang. De kinderen kunnen achter elkaar zitten, met de rug of juist met het gezicht naar je toe of ze kunnen ook gewoon tegenover elkaar zitten. Hierdoor is de Babboe Slim Mountain ook voor oudere kinderen zeer geschikt.

14. Babboe Transporter Elektrisch

Bekijk prijs

De elektrische bakfiets is niet enkel het ideale vervoermiddel wanneer het je kinderen betreft, ook heel wat andere dingen transporteer je gemakkelijk in een bakfiets. Daarom ontwikkelde Babboe deze Elektrische transporter. Dankzij de slimme constructie beschikt de bak over een enorme ruimte en een volledig afsluitbare afdekklep. Ook voor je bedrijf is dit een ideale oplossing. Wanneer je regelmatig levert bij mensen thuis, ben je continue zichtbaar op straat. Daarom biedt Babboe de mogelijkheid om de bak volledig te laten bestickeren met tekst of logo. Zo maak je onderweg ook meteen de nodige reclame. Dankzij het zakelijke lease programma van Babboe, heb je de meeste exemplaren al voor een kleine maandelijkse bijdrage.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here