Iedereen, wie dan ook, komt ooit voor de keuze te staan een dampkap te moeten aankopen. U kan u geen keuken voorstellen zonder een dampkap dus dit is werkelijk iets dat iedereen heeft! Maar er zijn veel verschillende modellen en varianten, deze lijst van de 15 beste dampkappen die momenteel op de markt zijn zal u vast helpen bij uw beslissing!
Let wel op dat er echt wel veel verschil is tussen de verschillende dampkappen, zo zijn er die echt energiezuinig zijn andere weer niet, de ene zorgt voor veel lawaai de andere weer niet,… en zo kan u blijven verder gaan. Laat u beïnvloeden aan de hand van uw wensen en voorkeuren.

text

text

text

text

Geschikt in iedere open keuken

1

Deze afzuigkap staat mooi in iedere keuken

2

Een echte blikvanger in uw keuken

3

Zorg dat u nooit geen last meer hebt van ongewenste geurtjes in huis en kijk daarom goed of ze over een intensiefstand beschikken of niet. Het zal u alleen maar helpen binnen uw huishouden.

1. Geschikt in iedere open keuken

Bekijk prijs

Prijs: € 548,95 op Coolblue.be

Deze afzuigkap ETNA AD780ZT biedt maar liefst 4 afzuigstanden aan waardoor u bij het koken van macaroni hem gemakkelijk op stand 1 of 2 kan zetten, wilt u liever een wok bereiden, die veel geuren vrijgeeft? Dan zet u hem best op de intensiefstand, de afzuigkap zuigt voor een kortere periode, harder af.
Met zijn 80 cm brede wandschouw en zijn afzuigcapaciteit van 634 m² per uur is hij zeer geschikt voor in iedere open keuken! Dankzij zijn ledverlichting kan u perfect zien wat u moet koken.
Moeten de aluminium vetfilters schoongemaakt worden? Deze afzuigkap geeft zelf aan wanneer deze schoongemaakt moet worden.

2. Deze afzuigkap staat mooi in iedere keuken

Bekijk prijs

Prijs: € 329,00 op Coolblue.be

Met zijn strak en moderne design past deze afzuigkap van Smeg in veel keukens en biedt hij meer dan alleen maar het opleuken van uw keuken, aan. Deze wandschouw afzuigkap zorgt ervoor dat grote en open keukens weer dampvrij worden.
Deze afzuigkap is geschikt om te plaatsen boven een 5-pits of 6-pits kookplaat.
Hij beschikt over 3 standen, 2 normale standen en 1 intensiefstand, zodat u in uw huis niet met langdurige geurtjes blijft zitten.

3. Een echte blikvanger in uw keuken

Bekijk prijs

Prijs: € 479,00 op Coolblue.be

Deze dampkap van ETNA is geschikt om boven een kookeiland te plaatsen. Hij heeft een maximale afzuigcapaciteit van 428 m³ per uur. De ingebouwde ledverlichting helpt u goed te kunnen zien wanneer u aan het koken bent.
Deze retro afzuigkap heeft maar liefst 4 standen en is beschikbaar in meerdere kleuren zoals: Beige, zwart en groen.
Wanneer de vetfilters verzadigd zijn maak u deze makkelijk los van de afzuigkap, waardoor u deze makkelijk kan reinigen. U hoeft zo geen nieuwe filters aan te kopen.

4. Een zeer mooie inbouw dampkap

Bekijk prijs

Prijs: € 419,00 op Coolblue.be

Ga nu voor een mooie inbouw afzuigkap voor grote en open keukens, van het innoverende merk Siemens. Hij beschikt over 3 standen met druktoetsen, wilt u extra vermogen? Maak dan gebruik van de intensiefstand deze verhoogt tijdelijk het afzuigvermogen en schakelt na 6 minuten automatisch weer terug.
Dankzij zijn randafzuiging ontsnapt er geen enkel kookdamp en zo geniet u na het koken van een geurvrije keuken.
Hij biedt een heldere ledverlichting aan.
Hij heeft een afzuigcapaciteit van maar liefst 730 m³ per uur.

5. Een zeer mooi apparaat met weinig geluid

Bekijk prijs

Prijs: € 435,00 op Coolblue.be

Deze 90 cm brede onderbouw afzuigkap van Bosch is geschikt om te plaatsen boven een 5 – of 6-pits kookplaat en past werkelijk bij elke stijl en elke keuken. U kan hem makkelijk aan een wand bevestigen of onder een keukenkastje plaatsen.
Dankzij zijn tiptoetsen kan u zijn afzuigcapaciteit makkelijk instellen, hij heeft tot wel 3 standen. Alleen beschikt hij niet over een intensiefstand. Ook biedt hij een heldere ledverlichting aan.
Zijn de filters vuil? Doordat deze uitwasbare filters zijn kan u ze makkelijk in een sopje reinigen of in de vaatwasmachine.

6. Een mooi en betaalbaar design

Bekijk prijs

Prijs: € 276,00 op Coolblue.be

Deze extra brede wandschouw afzuigkap, de BOSCH DWP96BC50 heeft een afzuigcapaciteit van maar liefst 600 m³ per uur en zo dus uiterst geschikt voor keukens van 30 m² of groter. Deze dampkap is geschikt om te plaatsen boven een 5 of 6 pits kookplaat.
Met zijn geluidsniveau van 75 decibel is het best een luide dampkap. Dit is toch wel een nadeeltje hieraan.
Hij beschikt over 3 afvoerstanden, zijn breedte is 90 cm en hij heeft een ingebouwde led verlichting.

7. Een dampkap met een goede prijs/kwaliteit verhouding

Bekijk prijs

Prijs: € 424,00 op Coolblue.be

Ga voor een zuinige dampkap, dankzij zijn A label biedt deze Siemens afzuigkap precies wat u nodig hebt, het doet wat het beloofd en is tevens ook nog eens energiezuinig.
Deze vlakscherm afzuigkap is krachtiger doordat hij op 2 verschillende plekken een motor heeft zitten die tevens ook goed afzuigt.
Hij is niet echt geschikt voor kleinere keukens, houd hier rekening mee bij aankoop hiervan. In grotere, open keukens kan je hem makkelijk onder je keukenkastje plaatsen waardoor hij niet zo zichtbaar is.
Hij biedt je 4 standen aan waaronder een intensiefstand die automatisch terugschakelt. Hij heeft een afzuigcapaciteit van 740 m³ per uur.

8. De perfecte afzuigkap om in te bouwen

Bekijk prijs

Prijs: € 356,00 op Coolblue.be

Deze afzuigkap van Bosch bouwt u makkelijk in boven een 5 of 6 pitten kookplaat. Dankzij zijn randafzuiging, zuigt hij kookdampen optimaal weg, zodat u niet met vervelende geurtjes in huis blijft zitten.
Met zijn geluidsniveau van 74 decibel is het een luide afzuigkap, dit kan als een nadeel beschouwd worden.
Hij beschikt over 2 ingebouwde motoren waardoor deze nog krachtiger is. En hij heeft een afzuigcapaciteit van 730 m³ per uur.
U krijgt op dit toestel 2 jaar garantie!

9. De dampkap die je bijna niet ziet

Bekijk prijs

Prijs: € 449,00 op Coolblue.be

Dankzij deze Siemens LB75565 dampkap zie je hem bijna niet in je keuken doordat hij wordt ingebouwd in of onder een kast. Hij beschikt over 4 standen waaronder ook een intensiefstand, deze ongewenste geurtjes volledig verwijdert.
Met zijn energieklasse C, is hij niet zo’n hele zuinige dampkap.
Enkele productspecificaties: heeft een geluidsniveau van 56 decibel, zijn afzuigcapaciteit van 610 m³ per uur, heeft led verlichting en heeft een 73 cm brede kap.
Houd er rekening mee om de aluminium vetfilters regelmatig te reinigen, zo gaan ze veel langer mee.

10. Een gemakkelijk te bedienen dampkap

Bekijk prijs

Prijs: € 729,00 op Coolblue.be

Als u deze Bosch dampkap aankoopt bent u er zeker van dat u een energiezuinige dampkap hebt! Dankzij zijn energieklasse A. Het is een 60 cm brede wandschouw afzuigkap die je makkelijk boven een 4 pits fornuis plaatst.
Hij heeft uitwasbare filters die eenvoudig schoon te maken zijn met een sopje.
Hij is uiterst geschikt voor grote keuken met zijn afzuigcapaciteit van 620 m³ per uur.
Ook beschikt hij over 4 afvoerstanden, zo past u de dampkap makkelijk aan, aan wat u gaat koken. U hebt ook de mogelijkheid om deze dampkap om te bouwen naar een reciculatie afzuigkap.

11. Een basis wandschouw afzuigkap

Bekijk prijs

Prijs: € 332,00 op Coolblue.be

Deze basis wandschouw afzuigkap van Bosch is vervaardigd uit roestvrijstaal waardoor hij zeer duurzaam is en zeer lang meegaat. Het is een relatief energiezuinige afzuigkap dankzij zijn energieklasse A.
Hij is makkelijk te bedienen met zijn druktoetsen waar u voor 3 afvoerstanden kan kiezen.
Door zijn heldere led verlichting ziet u perfect wat u aan het koken bent.
Zijn de filters vuil? Deze zijn zeer makkelijk te reinigen, doordat deze uitwasbare filters zijn!
Hebt u geen luchtafvoer naar buiten toe? U kan deze afzuigkap makkelijk ombouwen naar een reciculatieopstelling.

12. Het oog wil ook wat

Bekijk prijs

Prijs: € 467,00 op Coolblue.be

Deze ETNA AD590RVS dampkap, is niet enkel mooi voor het oog maar het beschikt ook over de wensen van mensen. Zo is hij zeer geschikt voor grotere personen doordat de afzuigkap diagonaal omhoog loopt.
Hij beschikt over 4 standen, waaronder ook een intensiefstand. Door middel van druktoetsen zet u de dampkap makkelijk op de gewenste stand.
Met zijn afzuigcapaciteit van 611 m³ per uur is hij uiterst geschikt voor grote keuken van 30 m² of meer.
Dankzij zijn elektronische reinigingsindicatie geeft deze dampkap aan wanneer de filters schoongemaakt moet worden, het zijn uitwasbare filters.

13. Bedien uw dampkap dankzij touchscreen toetsen

Bekijk prijs

Prijs: € 494,00 op Coolblue.be

Deze wandschouw afzuigkap van Siemens heeft een TouchControl systeem waardoor je aan de hand van touchscreen toetsen, het energieniveau en de heldere led verlichting van de afzuigkap instelt.
Deze wandschouw beschikt in totaal over 4 standen, 3 vermogensstanden en 1 intensiefstand waardoor ongewenste geurtjes verleden tijd zijn.
Met zijn geluidsniveau van 74 decibel is hij niet echt stil te noemen, dit kan als een nadeel beschouwd worden.
Met zijn zuigcapaciteit van 710 m³ per uur is hij uiterst geschikt voor grotere en open keukens.

14. Past goed en is zeer gebruiksvriendelijk

Bekijk prijs

Prijs: € 262,95 op Coolblue.be

Deze dampkap van Bosch is iets specialer dan andere varianten, je ziet hem namelijk alleen tijdens het koken, wanneer hij uitstaat zie je alleen één gehaal met je keuken. Je hoeft gewoon de klep omhoog te trekken en u kan zo de juiste afzuigstand selecteren. Bovendien moet hij gewoon tussen 2 bovenkastjes gehangen worden.
Met zijn afzuigcapaciteit van 620 m³ per uur is hij geschikt voor grote keukens. Ook zijn filters zijn makkelijk te reinigen in de vaatwasmachine.
Dit toestel biedt 2 jaar garantie!

15. Een zeer energiezuinige dampkap

Bekijk prijs

Prijs: € 705,95 op Coolblue.be

Door deze Siemens dampkap aan te kopen kiest u voor een zeer energiezuinige variant onder de dampkappen dankzij zijn A++ energieklasse. Deze inbouw dampkap is 86 cm breed en zijn afzuigcapaciteit bedraagt zo’n 800 m³ per uur waardoor hij zeer geschikt is voor grote keukens.
Hij beschikt over 3 afvoerstanden en 1 intensiefstand deze wordt automatisch teruggeschakeld.
Ook heeft een elektronische reinigingsindicatie waardoor u precies weer wanneer de filters aan een reiniging toe zijn.
Hij beschikt ook over een heldere led verlichting, dankzij zijn dimfunctie kan u de sterkte van het licht makkelijk instellen, zo kan u ook een gezellig sfeertje creëren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here