Een cabernet sauvignon is een rood druivenras dat stevig is en vol karakter. Bovendien heeft dit druivenras in blends met andere druiven de Franse Bordeaux wereldberoemd gemaakt. Ongeacht waar de cabernet druiven groeien (en dat is letterlijk overal op aarde), je zult deze druif altijd aan zijn smaak herkennen.

text

text

text

text

Château Grand Luc Bordeaux AOP Rouge

1

Pluvium Bobal-Cabernet Sauvignon

2

Bodegas Vinedos Contralto – Calle Principal Tempranillo Cabernet Sauvignon

3

De wijn waarin cabernet sauvignon druiven zijn gebruikt is krachtig met een middelmatig tanninegehalte en zuurgraad. Deze wijnen smaken doorgaans naar
Zwarte vruchten, zoals blauwe bes en cassis in combinatie met tonen van chocolade, tabak en kruidige aroma’s, zoals munt of ceder. Cabernet Sauvignon wijn komt voornamelijk uit landen als Frankrijk, Zuid-Afrika, Chili en Australië. In de fles wordt de Cabernet Sauvignon doorgaans gebruikt in een blend met druivenrassen als Cabernet Franc, Malbec en Merlot.

Hoewel de cabernet sauvignon een kleine druif is heeft deze toch een dikke schil en de vruchten groeien in langwerpige, dichte trossen. De schil is het paradepaardje van de druiven omdat deze het karakter van de wijn zal bepalen (de kleur, de aroma’s en het tanninegehalte).

1. Château Grand Luc Bordeaux AOP Rouge

Bekijk prijs

€ 10,99

Niet zonder reden wordt deze wijn een Grand Vin de Bordeaux genoemd. Deze Château Grand Luc is immers een prachtige geur en smaak sensatie die is ontstaan door de combinatie van Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc druiven. De wijnstokken waaraan de vruchten groeiden zijn ongeveer twintig jaar oud en groeien in een klei- en kalksteenbodem. Daardoor krijgen de vruchten de heerlijke fruitaroma’s, die deze zijdezachte rode wijn zo uitbundig maken. Een schitterende Bordeaux waar je nu al van kunt genieten of die je, wanneer je zo geduldig bent, nog een paar jaren zou kunnen bewaren.

Deze fluweelzachte en sappige Bordeaux heeft een mooie diep robijnrode kleur heeft een fantastische concentratie en balans. De geur van de wijn doet denken aan die van kers en zwarte bes, kruiden en karamel, terwijl de smaak die sappige vruchten nogmaals in volle glorie terug laat komen in combinatie met een touch van viooltjes en karamel. De prachtige aroma’s in deze bijzondere Bordeaux, met rijpe en fluweelzachte tannines en een buitengewoon lange afdronk, zullen zich nog beter ontwikkelen wanneer je de fles een uur voor het serveren al open zet.

Deze bijzondere Franse rode wijn is perfect geschikt om te schenken bij een schotel met gegrild- of gestoofd vlees, Goudse- of Grana Padano kaas. De wijn, met een alcoholgehalte van 12,5 procent, heeft een ideale serveertemperatuur tussen 16 en 18 graden Celsius. Momenteel is de wijn bovendien goed op dronk en dat zal zo blijven tot het jaar 2022.

2. Pluvium Bobal-Cabernet Sauvignon

Bekijk prijs

€ 7,99

Deze overheerlijke Cabernet Sauvignon is afkomstig van één van de oudste Bodega’s in de buurt van het Spaanse Valencia. Bovendien is deze wijn gemaakt van Bobal: een uniek druivenras. De wijn is een product van wijnmaker is Luis García Severino: een expert op het gebied van de productie van internationaal bekroonde kwaliteitswijnen.

De Cuvée Pluvium ‘Premium Selection’ uit 2016 is een prima voorbeeld van de passie en de liefde waarmee deze is geproduceerd. De wijn heeft een schitterende granaatrode kleur en een haast magisch bouquet met levendige nuances van rode kers en pruim in combinatie met een elegante touch van violet. De milde, levendige smaak van de wijn is goed in balans en heeft een erg aangename zuurgraad evenals evenwichtige tannines.

Deze bijzondere Spaanse rode wijn is perfect geschikt om te schenken bij een pasta Bolognese, een pizza, een stuk gegrild vlees, een barbecue of een lekker stukje kaas. De wijn, met een alcoholgehalte van 12,5 procent, heeft een ideale serveertemperatuur tussen 16 en 18 graden Celsius. Momenteel is de wijn bovendien goed op dronk.

3. Bodegas Vinedos Contralto – Calle Principal Tempranillo Cabernet Sauvignon

Bekijk prijs

€ 7,99

Deze, met tal van prijzen bekroonde, volle rode wijn die afkomstig is uit Spanje mag zonder problemen sensationeel genoemd worden vanwege de intense aroma’s van rozen en vruchten die de wijn sieren. Deze wijn is gemaakt van de meerdere druivensoorten, te weten voor 75 procent van Tempranillo en voor 25 procent van Cabernet Sauvignon druiven. De smaak is heerlijk fris met een heleboel verschillende impressies. Om die reden kan de wijn perfect worden geschonken bij een stuk roodvlees.

Deze meervoudig bekroonde Tempranillo Cabernet Sauvignon heeft een p[prachtige robijnrode kleur en een intense geur die doet denken aan die van verse rode vruchten. De smaak is vol en elegant met indrukken van kers, aardbei en vanille. Daarbij komt verder nog dat de afdronk aangenaam en lang, en bovenla perfect in balans, is.

Deze bijzondere Spaanse rode wijn, met een alcoholgehalte van 12,5 procent, heeft een ideale serveertemperatuur tussen 15 en 18 graden Celsius. Momenteel is de wijn bovendien goed op dronk en dat zal zo blijven tot het jaar 2023.

4. Quintus Gran Reserva Cabernet Sauvignon Maipo Valley

Bekijk prijs

€ 12,99

Deze wijn is absoluut twijfel één van de allerbeste wijnen die gemaakt zijn in Chili en zoals het wijnhuis zelf zegt: “This is our wine of the high range”. Het is dan ook zeker een schutterende, weelderige, volle Gran Reserva die maar liefst 13 maanden heeft gerijpt op vaten die voor 70 procent gemaakt zijn van nieuw Frans eikenhout en voor 30 procent van Amerikaans eiken.

Je mag dus gerust stellen dat dit de allerbeste Gran Reserva is die gemaakt is in Chili met een erg donkere en intens rode kleur met enkele paarstinten. De ronde geur is uitbundig met impressie van rijpe rode vruchten waardoor er over een rijpe, geconcentreerde, complexe en elegante wijn kan worden gesproken. De smaak is een perfecte samenvoeging van zwarte bes, roombotersnoepjes, kokos en rode bes met een lange, afdronk, die zowel krachtig, fruitig en zoet kruidig als perfect in balans is.

Deze bijzondere Chileense rode wijn, met een alcoholgehalte van 14 procent, heeft een ideale serveertemperatuur tussen 16 en 18 graden Celsius. Momenteel is de wijn goed op dronk en dat zal zo blijven tot het jaar 2027.

5. Château Le Grand Moulin – Blaye Côtes de Bordeaux

Bekijk prijs

€ 11,99

De Château Le Grand Moulin Blaye Côtes de Bordeaux is een echt paradepaardje van deze wijnstreek en is dan ook niet voor niets veelvuldige in de prijzen gevallen. Al sinds 1904 worden er op Château Le Grand Moulin de meest schitterende topwijnen geproduceerd, met als pronkstuk de ‘Cuvée Prestige’, een wijn die enkel in topjaren en maar in een beperkte oplage gemaakt wordt.

De Cuvée Prestige 2016 is een erg imposante wijn vol van smaak wijn waarbij de geur van rijpe vruchten, zoals braam en kers de boventoon voeren. De smaak van de wijn is erg intens met tonen van vanille, koffie en cederhout, terwijl de afdronk werkelijk geweldig en mild is.

Hoewel de wijn momenteel op dronk is, kun je deze Franse rode wijn ook zonder problemen ook nog bewaren tot 2023. Deze wijn laat zich prima vergezellen door gerechten met entrecote of lamskotelet of een belegen kaas. Het alcoholgehalte van de wijn is 13,5 procent en de ideale serveertemperatuur ligt tussen 14 en 16 graden Celsius.

6. Quintus Gran Reserva Cabernet Sauvignon Maipo Valley

Bekijk prijs

€ 12,99

Deze wijn is absoluut twijfel één van de allerbeste wijnen die gemaakt zijn in Chili en zoals het wijnhuis zelf zegt: “This is our wine of the high range”. Het is dan ook zeker een schutterende, weelderige, volle Gran Reserva die maar liefst 13 maanden heeft gerijpt op vaten die voor 70 procent gemaakt zijn van nieuw Frans eikenhout en voor 30 procent van Amerikaans eiken.

Je mag dus gerust stellen dat dit de allerbeste Gran Reserva is die gemaakt is in Chili met een erg donkere en intens rode kleur met enkele paarstinten. De ronde geur is uitbundig met impressie van rijpe rode vruchten waardoor er over een rijpe, geconcentreerde, complexe en elegante wijn kan worden gesproken. De smaak is een perfecte samenvoeging van zwarte bes, roombotersnoepjes, kokos en rode bes met een lange, afdronk, die zowel krachtig, fruitig en zoetkruidig als perfect in balans is.

Deze bijzondere Chileense rode wijn, met een alcoholgehalte van 14 procent, heeft een ideale serveertemperatuur tussen 16 en 18 graden Celsius. Momenteel is de wijn goed op dronk en dat zal zo blijven tot het jaar 2027.

7. Familie Pos Premium Collection Cabernet Sauvignon Merlot

Bekijk prijs

Deze hyperlink is niet meer actief.

8. Château Laborde AOP Haut-Médoc – Cru Bourgeois

Bekijk prijs

€ 15,99

Deze Haut-Médoc is absoluut subliem te noemen en zijn kwaliteitspredicaat Cru Bourgeois zeker waard. De wijn is afkomstig uit de wijnkelder van Château Laborde, dat behoort tot het historische Château D’Hantellain in Cissac-Médoc op de oever van de rivier Gironde. Château Laborde ligt in het midden van de beroemde wijngaarden van Saint-Estèphe en van Pauillac. Die drie kenmerkende stijlen worden verenigd in deze op hout gerijpte en bekroonde Bordeauxwijn.

Deze klassieke en harmonieuze Haut-Médoc Cru Bourgeois is verfijnd en elegant met een schitterende granaatrode kleur. De geur heeft overduidelijke aroma’s van zwarte vruchten, zoals bes en pruim, en een prettige touch van vanille. De smaak is een harmonieuze mengeling van de zwarte vruchten met nuances van eikenhout, zoethout en een milde kruidigheid. Kortom: een heerlijke Bordeaux, met een overvloed aan Merlot en Cabernet Sauvignon druiven, die ervoor zorgen dat de afdronk lang en intens is.

Deze bijzondere Franse rode wijn is perfect geschikt om te schenken bij een schotel die bereid is met entrecote, gestoofd vlees of een hutspot. Daarnaast kan deze wijn ook een uitstekend gezelschap zijn voor een kaas- of worstplankje. De wijn, met een alcoholgehalte van 12,5 procent, heeft een ideale serveertemperatuur tussen 16 en 17 graden Celsius. Momenteel is de wijn bovendien goed op dronken dat zal zo blijven tot het jaar 2021.

9. Picadora Cabernet Sauvignon-Merlot

Bekijk prijs

€ 8,99

In één van de beste wijnstreken van Central Valley bevinden zich de wijngaarden van het Chileense wijnhuis Picadora. De druiven die gebruikt zijn voor deze indrukwekkende rode wijn zijn gekoesterd in de hete zon, terwijl de bergen hen koele nachten gaven. Door dit alles heeft de wijn een warm karakter vol met donkere vruchten en chocolade.

De overvloed aan zonnestralen overdag en de koelte van de nachten in Central Valley hebben de Cabernet Sauvignon en Merlot druiven optimaal laten rijpen. Het resultaat is dan ook een zachte wijn die enorm imposant is door de fruitige geur van zwarte bes en een weldadige touch laurier. De wijn smaakt vol en zacht met een heleboel tonen van donkere vruchten. De lange en warme afdronk is een werkelijk heerlijk dankzij een vleugje chocolade en een prettige rokerigheid. Daarbij komt verder nog dat deze kwaliteitswijn ook een prijs-kwaliteitsverhouding waar iedere wijnliefhebber gelukkig van zal worden.

Deze bijzondere Chileense rode wijn is perfect geschikt om te schenken bij een voorgerecht, een vleesgerecht of een milde kaas, maar eveneens bij een schotel die bereid is met couscous, ananas of aardbei. De wijn, met een alcoholgehalte van 13 procent, heeft een ideale serveertemperatuur van 16 graden Celsius. Momenteel is de wijn bovendien goed op dronken dat zal zo blijven tot het jaar 2022.

10. Hill & Dale Cabernet Sauvignon-Shiraz

Bekijk prijs

€ 12,99

Deze schitterende Cabernet Sauvignon-Shiraz kenmerkt zich door zijn krachtige en immens fruitige smaak. De druiven waarvan deze wijn is gemaakt komen dan ook van wijnranken die aan werden geplant op één van de oudste wijngaarden in Stellenbosch. Hier produceren wijnmakers, onder leiding van Guy Webber, prachtige wijn van een topkwaliteit.

Deze Cabernet Sauvignon-Shiraz heeft een diep donker rode kleur met fraaie paarse tinten. De aangename geur van de wijn doet denken aan die van kersen, pruimen en tabak, terwijl de smaak vol en krachtig is met een heleboel frisheid, rijpe vruchten en kruiden. Een ander kenmerk van de wijn is zijn uitstekende balans en milde tannines. De afdronk wordt omschreven als lang en vol met een touch van kruiden.

Het alcoholpercentage van deze heerlijke rode Afrikaanse wijn bedraagt 13,5 procent en de ideale serveertemperatuur ligt tussen 16 en 18 graden Celsius. De wijn is momenteel goed op dronk en dat zal zo blijven tot het jaar 2022.

11. Water Dancer Semillon-Sauvignon Blanc Australia

Bekijk prijs

€ 11,99

De bekroonde pittige witte Water Dancer is afkomstig uit de wijnkelders van het Australische wijnhuis Willow Bridge Estate, dat gelegen is in de Ferguson Valley.
De witte wijn kan worden omschreven als levendig en verfrissend met een heldere witte kleur die groene tonen laat zien waardoor ook direct de frisheid wordt verraden.

De geur van deze wijn doet denken aan die van verse limoen in combinatie met passiebloem, kruiden en een vleugje toast. De smaak van deze Water Dancer kenmerkt zich door tonen van verse citrus- en tropische vruchten, citroengras, kruisbes en een bijzondere touch van gember. Kortom een levendige- en frisse witte Australische wijn waarin al het goede van de sappige, druiven naar voren komt.

De wijn is momenteel goed op dronk (en dat zal zo blijven tot het jaar 2022).Het alcoholpercentage van deze witte wijn bedraagt 13 procent, terwijl de ideale serveertemperatuur ligt tussen 8 en 10 graden Celsius.

12. LaVeguilla Ribera del Duero DO Roble

Bekijk prijs

€ 14,99

De legendarische Spaanse wijnmakerij La Veguilla bevindt zich aan de zogenaamde gouden mijl van Ribera del Duero. Een kleine wijnstreek die de thuisbasis vormt van een aantal prestigieuze bodega’s die wereldwijd beroemd zijn vanwege hun karakteristieke topwijnen. La Veguillla is een familieproject dat bekend is door zijn geschiedenis als wijnmaker en de gepassioneerde toewijding ten aanzien van de wijnproductie. Dit alles is terug te proeven in de schitterende wijnen die er worden geproduceerd, zoals deze buitengewoon zwoele en intense Ribera del Duero DO Roble die een houtrijping heeft ondergaan van zes maanden op eikenhout.

De zwoele, op hout gerijpte, Ribera del Duero DO Roble is robijnrood van kleur met een aangename geur die doet denken aan die van rijpe vruchten, kruiden, balsamico en een touch van vanille. De volle en frisse smaak heeft impressies van gedroogde vruchten, specerijen en chocolade. De afdronk is lang, vol en elegant met nuances van kruiden en vanille.

Deze bijzondere Spaanse rode wijn is perfect geschikt om te schenken bij een varkensgebraad, een pasta met truffel of een lasagne met tomatensaus, een
pasta Bolognese, maar eveneens bij een schotel die bereid is met risotto, carpaccio, rosbief, steak tartaar, eend, kalkoen of zalm. De wijn, met een alcoholgehalte van 14 procent, heeft een ideale serveertemperatuur tussen 16 en 18 graden Celsius. Momenteel is de wijn bovendien goed op dronken dat zal zo blijven tot het jaar 2026.

13. Clos Roja Priorat DOCa Tinto

Bekijk prijs

€ 14,99

Priorat is één van de meest fascinerende wijnstreken van Spanje waar schitterende rode druiven hun oorsprong vinden. Er is nagenoeg geen enkele wijnstreek te vinden dat de laatste decennia zulke grote vorderingen heeft gemaakt ten aanzien van de kwaliteit. En dit kun je zeker proeven in deze schoonheid vol kracht en fruitigheid.

Deze krachtige en rijpe Spaanse rode wijn heeft een intense geur die doet denken aan die van rijpe vruchten en met nuances van specerijen en toast. De volle, krachtige smaak is bovendien rond en verfijnd met aroma’s van rode vruchten en een vleugje chocolade, kaneel en hout. De wijn heeft een rijping van zes maanden ondergaan op Frans eiken en dat is terug te proeven in fluweelzachte beleving in de mond. De wijn is prima in balans en heeft een lange, aangename afdronk.

Deze bijzondere Spaanse rode wijn is perfect geschikt om te schenken bij een schotel die bereid is met stoofvlees of ossobuco. Maar de wijn gaat eveneens erg goed in gezelschap van een stukje oude kaas. De wijn, met een alcoholgehalte van 14 procent, heeft een ideale serveertemperatuur tussen 16 en 18 graden Celsius. Momenteel is de wijn bovendien goed op dronken dat zal zo blijven tot het jaar 2022.

14. Finca Santa Bella Cabernet Sauvignon

Bekijk prijs

€ 9,99

De druiven voor deze wijn zijn onder perfecte omstandigheden gerijpt en vervolgens en door vakkundige wijnmakers omgevormd tot een bijzondere rijke en volle Cabernet Sauvignon. Deze prachtige rode wijn is afkomstig uit de wijnkelders van wijnhuis Finca Santa Bella. De gebruikte druiven groeiden hier op maar liefst 650 meter hoogte in de meest oostelijk gelegen wijnstreek van Argentinië. Om meerdere redenen kan deze wijn dan ook als een waar hoogstandje worden betiteld.

De rode wijn is naast elegant immers ook zacht met een intens donkerrode kleur en een aangename geur die doet denken aan die van braam en bosvruchten. De smaak is vol, rijk en intens met impressies van rood fruit dat uitstekend in harmonie is met milde tannines. De afdronk is eveneens vol en lang te noemen.

Deze bijzondere Argentijnse rode wijn is perfect geschikt om te schenken bij een
blokje oude kaas, maar ook erg lekker bij een stuk gegrild vlees. De wijn, met een alcoholgehalte van 13 procent, heeft een ideale serveertemperatuur tussen 16 en 18 graden Celsius. Momenteel is de wijn goed op dronk en dat zal zo blijven tot het jaar 2021.

15. Casa Safra Terra Alta DO Gran Reserva

Bekijk prijs

€ 9,99

Casa Safra Terra Alta DO Gran Reserva is echt een fantastische rode wijn met een perfecte smaakcombinatie van verse bosvruchten, zwarte vruchten, vanille, kruiden en sterke tannines. Deze buitengewoon geconcentreerde wijn heeft een erg fruitige en kruidige afdronk. De bekroning met diverse belangrijke prijzen is dan ook zeker niet voor niets geweest.

Deze Gran Reserva heeft 24 maanden gerijpt op Frans- en Amerikaans eikenhout en daarna nog eens 36 maanden op de fles in de Bodega van Casa Safra. Dankzij dit proces is er een wijn ontstaan met zijdezachte tannines en een zeer kenmerkende smaak. De Spaanse rode wijn kan buitengewoon goed worden geschonken bij gerechten met rosbief, varkensgebraad of een barbecue. De ideale serveertemperatuur ligt tussen 15 en 17 graden Celsius en het alcoholgehalte bedraagt 13 procent. Op dit moment is de wijn goed op dronk en dat zal zeker zo blijven tot het jaar 2023.

16. Colline San Biagio Carmignano DOCG

Bekijk prijs

Deze hyperlink is niet meer actief.

17. Pierre Baptiste Grande Reserve Merlot-Cabernet

Bekijk prijs

€ 11,99

Deze schitterende Grande Reserve Sélection Parcellaire bestaat alleen maar uit de allerbeste merlot en cabernet sauvignon druiven. Het terroir waar deze druiven hebben kunnen groeien is ideaal om de vruchten een optimale rijpheid te geven. Het resultaat is een heerlijke Franse wijn die op het gebied van smaak zeer zeker niet onder hoeft te doen voor een klassieke tegenhanger die in de Bordeaux is geproduceerd.

Deze zeer aantrekkelijke rode prachtwijn, die gemaakt is van merlot en cabernet druiven zit boordevol fruitige geuren en smaken die doen denken aan die van zwarte kers, cassis, wilde braam en een touch van vanille en getoast eiken. De volle en fruitige maak is tevens krachtig maar toch heerlijk zacht. Door de rijpe merlot druiven heeft de wijn zijn frisse en fruitige karakter gekregen, waar de cabernet een krachtige en volle smaak aan toe heeft gevoegd.

Deze bijzondere Franse rode wijn is perfect geschikt om te schenken bij een
Schotel met een hamburger of een beenham, maar laat zich even goed vergezellen door een barbecue. De wijn, met een alcoholgehalte van 13 procent, heeft een ideale serveertemperatuur tussen 15 en 18 graden Celsius. Momenteel is de wijn goed op dronk en dat zal zo blijven tot het jaar 2022.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here